15 Temmuz’un ardından “aldatıldım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “Siyasi hayatımda ne aldanan ne aldatan oldum” diyerek çelişkiye düştü. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Kongre Salonu’nda muhtarlara seslenen Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3 Ağustos’ta FETÖ tarafından aldatıldığını söyleyerek “Bu hain örgütün yüzünü ortaya dökememenin üzüntüsü içindeyim. Hem Rabbime, hem milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de, milletim de bizi affetsin” demişti. Erdoğan, dünkü konuşmasında, “Siyasi hayatımda ne aldanan ne aldatan oldum. Bundan sonra da ne aldanan ne aldatan olacağız” ifadelerini kullandı.

KHK ile zam

Erdoğan, muhtarların şu anda bin 406 TL maaş aldığını belirterek ilk KHK’yle 613 TL tutan SGK primlerinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Erdoğan’ın bu sözleri salondaki muhtarlar tarafından sevinçle karşılandı. Erdoğan, ayrıca güvenlik korucularının da 578 TL’lik sigorta pirimlerinin de devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Örtülü darbe tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” iddiasına yönelik tepkilerini sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu: “Örtülü darbe ise zerre kadar haysiyetin varsa, zerre kadar şahsiyetin varsa çık, dosyalarını ortaya koy. Biz de gereğini yapalım. Örtülü darbe girişimi diyorsun, ben o gece geç saatlerde Yeşilköy’e indiğimde, Atatürk Havalimanı’nda orada binlerce kardeşim çağrıya uymuş, oraya gelmişti. Dediler ki yanılmıyorsam saat 11.30 gibi ise ‘Kılıçdaroğlu geldi ve ayrıldı.’ Niye ayrıldın oradan? Hani önceden diyordun ki ‘Darbe olduğunda ilk defa tankın üzerine ben çıkarım’ diyordun. Hani tanklar oradaydı, sen neredeydin? Bu iş lafla olmaz, bu iş yürekle olur, yürekle.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr