Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, kendi imzasıyla gazetenin cumartesi günkü nüshasında 'Karargâh rahatsız' başlığıyla yayımlanan haberine getirilen eleştirilere dair açıklamada bulundu. Eleştirilerin ardından ilk kez konuşan Fırat, "Haberleri doğru düzgün okumuyoruz" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın rahatsız olduğu 7 konu manşeti ile gündeme gelen Hande Fırat, bu sabah katıldığı CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu. "Haberlerin içini doğru düzgün okumuyoruz. Biz Genelkurmay Başkanlığı’na görüşlerini sorduk” diyen Fırat, "Haberin ayrıntısı okunmadığı için gözden kaçtı. Biz Hürriyet gazetesi ve Doğan Grubu olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Hürriyet gazetesi 25 Temmuz Cumartesi günkü manşetine '7 eleştiriye 7 yanıt' manşetiyle çıkmış, son günlerde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaptıklarına yönelik eleştirilere Genelkurmay kaynaklarından yanıt verilmişti. Haberi darbe çağrısı olarak yorumlayan iktidar yandaşları, adeta Hürriyet gazetesi ve Hande Fırat'ı tehdit edercesine eleştirmiş ve yargılanması gerektiğini savunmuş tu. Dün de yatığı mitingte Hande Fırat'ın haberini eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar. Demokrasi dışı bu girişimlere karşı, 15 Temmuz'da en güzel cevabı veren Kahramankazanlı bu algı operasyonları size söker mi? Elbette sökmez" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr