Halit Çelenk Hukuk Ödülleri, bu akşam Ankara'da Türkiye Barolar Birliği Litai Otel Av. Özdemir Özok Konferans Salonu'nda yapılan buluşmada sahiplerini buldu.

Tören, Halit Çelenk anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından Devlet Opera ve Bale sanatçısı Tuncer Tercan, Ruhi Su türkülerini Halit Çelenk dostlarıyla buluşturdu.

Kısa konserin ardından Çelenk'in bir adalet emekçisi olarak geçirdiği yaşamını ve mücadele yıllarını anlatan belgesel gösterimi yapıldı.

Gösterimin ardından Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Tuğlu Olpak'ın yaptığı açılış konuşmasını, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması izledi. TBB, Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'ni geçtiğimiz yıl da desteklemişti.  

HUKUK ÖDÜLÜ CANGÜL ÖRNEK'İN OLDU

Ödül törenine gönderilen destek mesajlarının okunmasının ardından, seçici ve düzenleyici kurul üyesi Av. Özlem Şen Abay ödülleri ve gerekçelerini açıkladı.

Cangül Örnek’in “Türkiye’nin Soğuk Savaş Düşünce Hayatı – Anti Komünizm ve Amerikan Etkisi” kitabı, Halit Çelenk Hukuk Ödülü'ne layık görüldü. Örnek'e ödülü, Prof.Dr.Korkut Boratav tarafından takdim edildi.
Can Yavuz’un “Hukuk Eğitimi ve Öğretimi” adlı araştırmasına, Emine Behiye Karakitapoğlu / “Public Participationin EIA Process of Small Hydro Power Plants (HES) in Turkey” adlı yüksek lisans tezine, Eda Aslı Şeran/ “Augusto Boal’in ‘Yasama Tiyatrosu’ Yönteminin Hukuka ve Demokratikleşmeye Etkisi” isimli yüksek lisans tezine ise teşvik ödülü verildi.

Ödüllerin ardından kapanış ve teşekkür konuşmasını, Çelenk'in kızı Serpil Çelenk Güvenç yaptı.
Katılımcıların çekildiği anı fotoğrafının ardından, 2017 Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'nde buluşuması dileğiyle gece kokteylle son buldu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr