Ödül Seçici Kurulu Ankara’da yapmış olduğu nihai değerlendirme toplantısında 2017 yılı Halit Çelenk Hukuk Ödüllerini kazanan eserleri açıkladı. Ödül Töreni ölüm yıldönümü olan 5 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da Ankara Balgat’daki, Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ankara Adliyesi önünden saat 18.00’da servis kaldırılacak.

Prof. Dr. Rona Aybay, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Ali Murat Özdemir, Ali Rıza Aydın, Serpil Çelenk Güvenç, Dr. İlker Kılıç, Av. Başar Yaltı, Av. Erşen Sansal, Av. Barış Aybay, Av. Bilgütay Hakkı Duma, Av. Özlem Şen Abay’dan oluşan seçici ve düzenleyici kurul Halit Çelenk Hukuk Ödülü’ne iki eseri birden layık gördü.

Ödül alan eserler; Fatih Yaşlı’nın yazdığı “Türkçü Faşizmden “Türk-İslam Ülküsü”ne” ve Süreyya Algül’ün yazdığı “Türkiye’de Sendika Siyaset İlişkisi – DİSK (1967-1975)” isimli kitaplardır.   Seçici Kurul yapmış olduğu değerlendirmede iki esere de akademik destek ödülü verilmesine karar verdi. Akademik destek ödülü kazanan eserler; Aynur Demirli’nin yazdığı “Demokrat Partinin Laiklik Söylemi” başlıklı Yüksek Lisans Tezi ile Koşun Özgür Özbey’e ait “Sermaye Birikim Sürecinde Ticaret Hukukunun İşlevi” başlıklı Yüksek Lisans Tezidir.   Seçici Kurul yapmış olduğu değerlendirmede üç esere ise, mansiyon verdi. Mansiyon kazanan eserler Ayşegül Kars Kaynar’a ait “Neo-liberal Dönemde Hukuk ve Neo-Formalizm Tartışmalarına Bir Giriş” konulu makale, Benan Molu ve Ayşe Bingöl Demir’e ait “Savunma Yasak” konulu makale ve son olarak Gülçin Çakmak’a ait “Bolivya Anayasasının Yapım Sürecinde 4. Anayasacılık Dalgasını Aramak” konulu makaledir.   Halit Çelenk’i 5 Mayıs 2011’de kaybettik.   Çelenk, bilimsel sosyalizme inanmış, “doğa ve toplumun gelişme tarihinin, bilimsel araştırmalara dayalı en doğru ve doyurucu inceleme ve değerlendirmesinin diyalektik materyalizm ve Marksist dünya görüşünce ortaya konulduğunu” düşünen bir hukukçudur. Kendisi, toplumun tüm ekonomik ve sosyal sorunları için çözümün “sosyalist bir sistem içinde gerçekleşebileceğine” inanmaktadır. Çelenk, kırk yılı aşkın avukatlık yaşamı boyunca, hep bu inanç doğrultusunda savaşım vermiş, sınıfsız sömürüsüz bir toplum mücadelesi veren kişi ve örgütleri savunmuştur.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr