Rusya Savunma Bakanlığı, sivillerin ve muhalif güçlerin kentten ayrılmasına izin vermek için bombalamaya ara verileceğini belirtti.'İnsani ara' açıklaması, bombardıman sonucu Halep'te bir aileden 14 kişinin öldüğü haberlerinin ardından geldi.Gönüllü kurtarma görevlileri son 24 saatte 'sığınak delici' bombaların kullanıldığı saldırılarda en az sekiz çocuk ve iki kadının ölenler arasında bulunduğunu açıkladı.

Rus Savunma Bakanlığı yetkilisi Sergey Rudiskoy "Saldırılara vereceğimiz ara boyunca Rus Hava Kuvvetleri ve Suriyeli hükümet güçleri hava saldırılarına son verecek ve diğer silahlar da ateşlenmeyecek" dedi.

Rusya'nın Halep'te bir çözüm için çalıştığını söyleyen Rudiskoy "Buna karşın tüm konular üzerinde uzlaşmak uzun zaman alabilir. Bu nedenle zaman kaybetmemek ve 'insani aralar' vermek istedik. Arayı büyük ölçüde sivillerin geçişi, tahliyesi, hasta ve yaralıların ve ayrıca muhalif güçlerin çekilmesi için verdik" dedi.

ŞOYGU: HAVA OPERASYONLARI DURUYOR

Şoygu, "Rus hava güçleri ve Suriye ordusunun Halep bölgesindeki operasyonları bugün (TSİ) 10.00'da durduruluyor. Hava operasyonlarının planlanandan önce durdurulması, 20 Ekim'de uygulanacak 'insani mola' için gerekli" dedi.

Şoygu'nun verdiği bilgiye göre Suriyeli askerler de militanların Halep'in doğu mahallelerini hiçbir engelle karşılaşmadan silahları ile birlikte iki koridor üzerinden terk etmesine izin vermek için geri çekilecek. Şoygu militanların Halep'in doğu kesimlerinden ayrılması için oluşturulan bu koridorlardan birinin Kastillo yolu üzerinden, diğerininse Suk El Hay pazarı bölgesinden geçtiğini belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr