Halep'teki sivil savunma ekibinin basın sorumlusu İbrahim Ebu Leys yağtığı açıklamada ''Rus ve rejime ait savaş uçakları, Halep ilinin  doğu kesimlerinde muhaliflerin denetimindeki bölgeleri yoğun bir şekilde  bombaladı.'' dedi.

Saldırılarda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu Sahur'da 12,  Kafrm Tahan'da 6, Merce'de 4, Bab Neyrab'ta 2, Katırci'de 7, Mesekin Hanano'da 4,  Beyanun, Maret el-Artik, Daret el-İzze'de birer, Kafr Bisin'de 4, Mansur'da 2,  Kafr Hamra'da 2 olmak üzere 46 kişinin yaşamını yitirdiğini, 325 kişinin  yaralandığını kaydeden Leys, ''Söz konusu bölgelerde enkaz altında çok sayıda ölü  ve yaralı var. Yoğun saldırılar nedeniyle olay yerlerine gidemiyoruz.'' dedi.

''Halep'e 150 hava saldırısı düzenlendi''

Rejime ait askeri helikopterlerin de kentin muhaliflerin kontrolündeki  yerleşim yerine varil bombalarıyla saldırdığını aktaran Leys, ''Sabahtan bu yana  rejim ile Rus savaş uçakları Halep'e 150 hava saldırısı düzenledi. Hava  saldırılarının yanı sıra rejim güçleri de karadan yerleşim yerlerine saldırdı.  Kara ve hava saldırılarından dolayı halk dışarı çıkamadı.'' ifadelerini kullandı.

Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere 15 Kasım'dan bu  yana düzenlenen saldırılarında 508 sivil öldü, bin 871 sivil de yaralandı. Rejim  ve destekçilerinin saldırılarında tüm hastaneler servis dışı kalırken kentte  muhalif bölgelerde sadece 3 fırın çalışıyor. Yoğun bombardımandan dolayı kentte  altyapı çökerken yollar da kullanılmaz hale geldi.

  

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr