İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 7 Şubat 2017 günü Fethullah Gülen'in 21 yıl avukatlığını yapan Orhan Erdemli hakkında FETÖ soruşturmaları kapsamında yakalama kararı çıkardı. Orhan Erdemli hakkındaki karara rağmen 21 Şubat'a kadar bir türlü yakalanamadı.

DURUŞMAYA KATILDI, SÖZ ALIP YANLIŞ SÖYLENEN ADINI DÜZELTTİ

Hakkında 15 gündür yakalama kararı bulunan avukat Orhan Erdemli, 20 Şubat günü Silivri'de başlayan 'Şikede kumpas' davasında hazır bulunup, yoklamalara katılmıştı. Orhan Erdemli, ikinci duruşmada mahkeme başkanının ismini yanlış söylemesi üzerine söz alıp yanlışı da düzeltmişti.

GÖZALTINA ALINDI

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'nın haberine göre; Erdemli, tutuksuz olarak yargılandığı 'şikede kumpas' davasından sonra İstanbul Başakşehir'deki evine gitti. Orham Erdemli dün gece saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIĞA DİLEKÇE VERMİŞTİ

Orhan Erdemli, daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçesinde, gazeteci Ahmet Şık'ın 'İmamın Ordusu' isimli bir kitap yazdığından FETÖ'nün önceden haberdar olduğunu söylemişti. Erdemli, '23 Mart 2011'de Ahmet Şık'ın 'İmamın Ordusu' isimli kitap çalışmasına henüz baskıya girmeden bilgisayarlardan üzerinden el konuldu. Bu olaydan kısa bir süre önce bize Fetullah Gülen'in fikriyatı konusunda danışmanlık hizmeti veren Mustafa Özcan (FETÖ'nün 2. adamı) 'Ahmet Şık'ın Fetullah Gülen ile ilgili kitap çalışması yaptığını, bu kitabın baskısının ve dağıtımının önlemesi için başvurulabilecek hukuki yolları sordu.

Biz de mevzuatta yer alan hükümlerden bahsederek, basılmayan bir kitap hakkında müracaat yolu bulunmadığını anlattık. O gün Mustafa Özcan, 'avukatların abisi' diye bahsettiği ve Kemal bey dediği kişinin de birazdan geleceğini ona da bu bilgileri aktarmamızın iyi olacağını söyledi. Kemal Bey denilen kişi gelmedi. Bir kaç gün sonra savcı Zekeriya Öz tarafından kitap taslağı toplatıldı' şeklinde ifadeler de bulunmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr