Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası önünde 'Hakkari ildir il kalacak' komisyonu öncülüğünde biraraya gelen yaklaşık 10 bin kişi 'Hakkari uyuma iline sahip çık', 'Ankara duy sesimizi', sloganları atıp yürüyüşe geçti.


Ellerindeki pankart ve dövizlerle Bulvar Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne oradan çevre yolununda yürüyüş yapan kalabalık Valilik binası önüne gelip basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen açıklama yaptı.


HAKKARİ'NİN İLÇE OLMASINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ


Hakkari'nin ilçe olmasıyla geleceğinin karartılacağını belirten Şen, "2 Ağustos'tan beri sürekli bu meydanlarda hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza, bütün muhalefet partilerine seslendik. Fakat sesimizi duyuramadık. Önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu'na gelecek olan bu tasarının geri çekilmesi için Hakkari'nin lehine oylanması için tüm partilere buradan Hakkarililer adına çağrıda bulunuyoruz. Talebimizi sunuyoruz. Bunu görmemezlikten gelmeyiniz lütfen. Sayın Cumhurbaşkanım bu talemizi duymanızı bekliyoruz. Hakkari halkı olarak diyoruz ki Hakkari bir medeniyet şehridir. Bir medeniyetin hafızasıdır. Bu hafıza silinmemelidir" dedi.


Basın açıklamasının ardından yapılan 10 dakikalık oturma eylemi sonrası kalabalık olaysız dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr