Hakkari'nin Irak sınırı kesiminde hava destekli operasyonda uçaklar ve taarruz helikopterlerinin PKK hedeflerini vurması sonucu 20'den fazla terörist öldü, çıkan çatışmalarda 1 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Hakkari merkeze bağlı Oğul, Şine Dağı ve Çukurca ilçesine bağlı Kazan vadisinde PKK'ye yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Çukurca'nın Uzundere, Perinçek, Seni Tepe, Kala Tepe ve Dağbaşı bölgelerinde gece yoğunlaşan operasyonda teröristlerle yer yer sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı.

Çatışma bölgelerine Sikorsky helikopterlerle özel takviye ekipler indirilirken, taarruz helikopterleri de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına aldı. Savaş uçakları da belirlenen iki hedefi vurdu. 
Hakkari Valiliği yetkilileri, hava destekli operasyonda ilk belirlemelere göre 20'den fazla PKK'li öldürüldü.

ÇALDIRAN'DA 4 ŞEHİT

Çaldıran'da devam eden operasyonda şehit sayısı 4'e yükseldi. Van'ın Çaldıran İlçesi'nin Tendürek Dağı Bölgesi'nde dün güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlar sırasında bir grup PKK'lİ teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada ilk ateşte geçici köy korucusu İhsan Taş şehit olurken, 4 korucu da yaralandı. Aynı çatışmada jandarma uzman çavuş Murat Kasım'ın de şehit olmasının ardından bölgedeki operasyonlar genişletildi.

Hava destekli olarak sürdürülen operasyonlarda bölgeye özel takviye ekipler de sevk edildi. Tendürek bölgesindeki gece de devam eden çatışmalarda kardeş çocukları olan köy korucuları Mehmet ve Muzaffer Aladağ da şehit düştü.

VİRANŞEHİR'DE YARALANAN POLİS ŞEHİT OLDU

Öte yandan, Şanlıurfa Viranşehir’de 21 Ağustos’ta düzenlenen terör saldırısında yaralanan özel harekat polisi Gökhan Özdemir, tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde bugün şehit oldu. Viranşehir'de zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola önceden döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 1 polis şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr