Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hakkari merkez ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Hakkari sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. 18 Mayıs 2016 günü saat 00:00:01’den 01 Haziran 2016 günü saat 23:59:59’a kadar özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır" denildi.

Merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova İlçleri sınırlarında bulunan ve özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen bölgeler ise şöyle:

"Kurigan Tepe-Bermeş Tepe-Hale Tepe-Hezir Bölgesi, Güneydağı Doğu Kısmı Bölgesi, Geniş Tepe Bölgesi, Ginse Tepe – Efkar Tepe – Kızga Tepe Bölgesi, Serıselek-Koçkayalığı Bölgesi, Kesikkaya Tepe Bölgesi, Sersüviski Doğusu Bölgesi, Korsila Tepe-Sandalye Tepe Bölgesi, Küneberek Tepe-Beyazdağ Bölgesi, Kola Deresi-Kırçimenlik Tepe-Bulanık Tepe Uzanımı Hattı Bölgesi, Köprü Tepe Bölgesi, Karakol Tepe-Siyahtaş Tepe-Beyaz Tepe Bölgesi, Menader Tepe-Kalereş Tepe Bölgesi, Koryürek - Samanlı Bölgesi, Mehendi Bölgesi, Sivri Tepe Bölgesi, Nizar Tepe-Haydar Sırtı Bölgesi, Nizar Tepe-Haydar Sırtı Bölgesi, Hezir Bölgesi, Üç Kardeşler Özel Güvenlik Bölgesi, Şemdinli Kuzeyi Özel Güvenlik Bölgesi, Işıklı-Kavuşak Bölgesi, Küçe T. - Meydan T. – Yayla T.-2792 Rk.T.- Müzgikaya T. Bölgesi, Sipendere T.-İskender Sırtları-2904 Rk.T. Bölgesi, Beyaz Y.-Bala Y.-Arsen Kapısı-Eski Kırıkdağ Bölgesi 18 Mayıs 2016 günü saat 00:00:01’den 01 Haziran 2016 günü saat 23:59:59’a kadar 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr