Berlin'deki dev mücadele tarafların adına yaraşır şekilde yüksek yüzdeli başladı. Fenerbahçe maçın başında Datome'nin dış atışlarıyla bir anda 11-7 öne fırlarken CSKA'nın cevabı Vorontsevich ile geldi. Teodosic ve De Colo'nun da devreye girdiği anlarda televizyon molasına 15-11 CSKA Moskova üstünlüğüyle geçildi. Mola dönüşü temsilcimiz skoru eşitlese de CSKA'dan ikinci kez 5-0'lık seri geldi. Çeyrek sonunda rakibinin farkı açmasına izin vermeyen Fenerbahçe, Hickman ile skora ortak oldu ve ikinci çeyreğe 22-20 CSKA üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrek her iki takım adına da dengeli başlarken ilk sayılar CSKA'dan geldi. Fenerbahçe Ekpe Udoh ile öne geçmeyi bildi ancak CSKA Moskova'nın 4-0'lık serisi çeyrek ortasında Obradovic'e molayı aldırdı. Faullerin sıklaşması, De Colo'nun asistleri ve Teodosic'in sayıları Rus ekibinin farkı çift hanelere çıkarmasını sağladı. Kriz anında serbest atış çizgisinden eli boş dönen Fenerbahçe, savunmada da yeterli sertliği ortaya koyamayınca devreye 50-30 geride girdi.

Üçüncü çeyreğe istekli başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Kısa sürede 6 sayı bulan sarı-lacivertli temsilcimiz, ritmini kaybeden CSKA Moskova karşısında Vesely'nin 10'da 1 serbest atışla oynadığı anlarda rüzgarı arkasına bir türlü alamadı. CSKA'da Teodosic'in sorumluluk olduğu dakikalarda Fenerbahçe Antic ve Sloukas ile sayılar buldu. Farkın fazla kapanmasına izin vermeyen CSKA son on dakikaya 69-53 önde girdi.

Dördüncü çeyrek Udoh'un iki smacıyla başlarken temsilcimize cevap Vorontsevich'in üçlüğüyle geldi. Obradovic'in çizdiği hücumlarda boyalı alandan sayılar bulan Fenerbahçe farkı tek hanelere indirmeyi başardı. Hücumda tekleyen rakibi karşısında savunmayı sertleştiren temsilcimiz, serbest atışlarla maça yeniden ortak oldu. Müthiş bir direniş ortaya koyan Fenerbahçe, bitime 03.25 kala Bobby Dixon'ın üçlüğüyle farkı 3'e indirdi rakibine molayı aldırdı: 79-76.

Mola dönüşü potasını sayıya kapatan temsilcimiz Dixon'la farkı 1'e çekti. Son dakika içinde Teodosic'in asistinde De Colo sayıyı bulsa da Dixon bir kez daha sahne çıktı ve üçlüğüyle skoru bitime 43 saniye kala 81-81 yaptı. Maç topunda sezonun MVP'si Nando de Colo sonuca gidemedi ve dönüşünde Sloukas'ın gelen serbest atışları Fenerbahçe 83-81 öne geçirdi. 

Maçın son hücumunda De Colo'nun kaçırdığı şutta ribaundu alan ve tamamlayan Khryapa karşılaşmayı uzatmaya götüren sayıyı kaydetti: 83-83.

Nefes kesen maçın uzatma bölümünde Fenerbahçe Kostas Sloukas'ın üçlüğüyle öne geçti. Ancak iki hücumdan sayı çıkaran CSKA 87-86 öne geçti. Pes etmeyen temsilcimiz günün durgun ismi Bogdanovic'le yeniden öne geçse de dönüşü Hines'ın sayılarına dönüştü. Fransız yıldızı De Colo ile 91-88 öne geçen CSKA, bitime 2 dakika kala temsilcimize molayı aldırdı. Mola dönüşü Udoh ile bir smaç daha bulan Obradovic'in öğrencileri, De Colo'ya çözüm üretemedi. Dixon'ın panyalı üçlüğü bitime 29 saniye skoru 97-93'e getirse de son anlardaki taktik faulleri sayıya çeviren CSKA Moskova maçı 101-96 kazanarak THY Euroleague şampiyonluğuna uzandı.

 Aziz Yıldırım'ı çıldırttılar... Taraftarın üzerine yürüdü!

İLK 5'LER:

Fenerbahçe: Datome, Kalinic, Sloukos, Bogdanovic, Vesely
CSKA Moskova: Nando De Colo, Kyle, Vorontsevic, Higgins, Kurbanov

1. PERİYOT SONUCU: F.Bahçe 20-22 CSKA Moskova

2. PERİYOT SONUCU: F.Bahçe 30-50 CSKA Moskova

3. PERİYOT SONUCU: F.Bahçe 53-69 CSKA Moskova

4.PERİYOT SONUCU   F.Bahçe 83-83 CSKA Moskova

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr