Gebze Metin Oktay Stadı'ndan oynanan Süper Amatör Ligi B Grubu'nda oynanan Denizliköyüi - İhsaniye maçında çok ilginç anlar yaşandı.

Maçta görev alması gereken polis ekiplerinin sahaya gelmemesi üzerine maç zamanında başlayamadı. Maçın başlama saatinden 15 dakika sonra geldi. Maç gecikmeli başladıktan sonra saha kenarında ise ilginç anlar yaşandı.

Maçın gözlemcisi Daimi Taşkın'ın iddiasına göre, sahaya gecikmeli olarak gelen polislerin hakemlere "Neden 155'i aradınız" diye çıkıştığını belirtti.

Polislerin uyarıda bulunduğunu, saha kenarında yer alan ve aktif hakemlik yapmaya hazırlanan Ömer Buhan'ı sigara içtiği bahanesiyle gözaltına aldığını kaydetti. Gözlemci Taşkın, "Polisler Ömer Buhan'dan tutanak tebliği için kimliğini istedi. Burhan'ın üzerinde kimlik bulunmayınca polisler hakemi emniyete götürdü" dedi.

Taşkın bu durumdan KASKF Başkanı Murat Aydın ve Futbol İl Temsilcisi Mithat Ağa ile birlikte Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer'i bilgilendirdiğini kaydetti. Polisin ise neden böyle bir uygulama yaptığı, hem de maç sırada hakemi gözaltına alacak kadar neden ileri gittiği ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

(Kocaeli Barış Gazetesi)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr