Eski milletvekili Hakan Şükür, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kullandığı, gizli yazışma programı ByLock'u kullandığı iddialarını reddetti.

FETÖ soruşturmaları kapsamında aranan Hakan Şükür'den Bylock açıklaması.

2015'te ailesiyle birlikte ABD'ye taşınan Şükür, twitter üzerinden dün medyaya yansıyan iddiayla ilgili açıklama yaptı.

Şükür Twitter hesabından "Böyle bir uygulamayı bu iddialar ortaya çıkınca gördüm ve duydum ve kesinlikle de kullanmadım. Kamuoyuna duyurulur.." diye yazdı.

'nın dün geçtiği haberde MİT tarafından deşifre edilmesinin ardından hazırlanan ve aktif kullanım durumuna göre, "kırmızı", "turuncu" ve "mavi" şeklinde renk gruplarına ayrılarak hazırlanan listede Şükür'ün adı, "programı indiren ve normal yoğunlukta kullananların" bulunduğu "turuncu" kategoride yer alıyordu.

Söz konusu listede "kırmızı" kategoride programı indiren ve çok yoğun kullanan, "mavi" kategoride ise programı indirip az kullanan örgüt üyeleri bulunuyor.

2015'TE ABD'YE GİTTİ

17-25 Aralık süreci öncesinde AKP'den istifa eden ve bağımsız milletvekili olarak TBMM'de yer alan Şükür'ün, 19 Kasım 2015'te Atatürk Havalimanından yurtdışına çıktığı belirlenmişti.

ABD'nin Kaliforniya eyaletine gittiği tespit edilen Şükür, "kaçtığı" yönündeki iddialar üzerine sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, "spor akademisi kurmak için ABD'ye geldiğini" ifade etmişti

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr