Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için açlık grevi yapan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın, terörle mücadele ekiplerinin evlerine baskın yaparak, gözaltına alınmalarını protesto etmek için bir araya gelen gruba polis müdahale etti. Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Yüksel Caddesi'nde, protesto için bir araya gelen gruptan 4'ü kadın 11 kişi gözaltına alındı. Polisler İnsan Hakları Anıtı önündeki direniş alanını çembere aldı, çiçekleri ve pankartları topladı. 

CHP'Lİ VE HDP'Lİ VEKİLLER DESTEĞE GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da İnsan Hakları Heykeli önünde oturma eylemi başlattı.  

VELİ SAÇILIK: NURİYE VE SEMİH'E BİR ZARAR GELİRSE HEPİMİZ SÜRESİZ AÇLIK GREVİNDEYİZ

Polislerin "dağılmazsanız müdahale ederiz" anonsunun ardından İnsan Hakları Anıtı önünde bir basın açıklaması yapıldı. Veli Saçılık "Nuriye ve Semih'e bir zarar gelirse hepimiz süresiz açlık grevindeyiz bilesiniz" dedi.

SEMİH ÖZAKÇA'NIN EŞİ VE ANNESİ SÜRESİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Esra Özakça da basın açıklamasında Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça ile birlikte süresiz açlık grevine başladıklarını duyurdu. Özakça, "Gözaltına alınan Nuriye ve Semih'in sağlık durumundan şüphe duyuyorum" dedi.

Dört KESK üyesi 104 gündür eylemde

Gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumu hakkında açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için çağrı

Gülmen ve Özakça'nın evine polis baskınına tepkiler büyüyor: Son sözü direnenler söyler!

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr