Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet memurlarının en az 2 hafta  süreyle sadece pazartesi ve salı günleri işe gideceğini duyurdu.

Maduro, şiddetli kuraklık nedeniyle ülkenin en büyük barajındaki su  seviyesinin, hidroelektrik çalıştırma seviyesinin alt limitine yaklaştığını  açıkladı. Ülkede ay başından bu yana cuma günleri tatil ilan edilen memurlara  ilkokul öğretmenlerinin de katılacağı, ancak devlet hastaneleri ve marketlerinde  çalışanların normal mesailerine devam edeceği belirtildi.

Venezeula'da 3 milyon kamu çalışanı işe gitmedikleri günlerin maaşını da alacak.

Enerji Bakanı Luis Motta, cuma günü, bu haftadan itibaren ülkede 40  süresince günde 4 saatlik elektrik kesintisine gidileceğini açıklamıştı.

Madura, nisan ayı başında, enerji tasarrufu amacıyla kamu  çalışanlarına iki ay boyunca cuma günlerini tatil ilan etmiş, kadınlara saçlarını  makineyle kurutmamaları, halka kıyafetlerini ütülemeyi bırakmaları çağrısında  bulunmuştu.

Hükümet, ülkede yaşanan enerji krizinin, El Nino hava olaylarının yol  açtığı kuraklıktan ve muhalifler tarafından düzenlenen sabotaj eylemlerinden  kaynaklandığını savunuyor.

Uzmanlar ise krizin yatırım eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr