Habetürk'te Ece Üner'in sunduğu 'Enine Boyuna' programında 15 Temmuz darbe girişimi  tartışılırken Güvenlik Uzmanı Mete Yarar çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Yarar, sözlerini sık sık kesen Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü'ye ise 'Sen hükümet komiseri misin?' diye tepki gösterdi.

İşte zaman zaman tansiyonun yükseldiği sert tartışmaların yaşandığı programda Mete Yarar'ın dile getirdiği iddialar:

"TSK'NIN İTİBARI BİTİRİLDİ"

Ergenekon ve Balyoz kumpasları ile TSK'nın itibarına büyük darbe vurulduğunu belirten Mete Yarar, "Bu darbe girişiminin başarı şansı yüzde 50'nin altındaydı. Ama bu darbe girişimi, TSK'nın itibarını tamamen bitirdi. Bir ordu için en önemli şey itibardır. Artık insanlar çocuklarını harp okullarına göndermek istemiyor. İyi yetişmiş subaylar istifa etmeyi düşünür hale geldi" dedi.

"ASKERLER DARBE KORKUSU İLE KIŞLALARINDAN ÇIKARTILMIYOR"

'Ben bunu açıklamazsam ettiğim yemine ihanet ederim. Bedeli neyse de ödemeye hazırım" diyen Mete Yarar "Bugün doğu ve güneydoğuda ve sınır birliklerinde askerler 'darbe yaparlar' korkusu ile kışlalarından çıkartılmıyor. Kapılar kapatıldı ve askerler kışlalara hapsedildi. Bazı birliklere yiyecek sokulmasına bile izin verilmiyor. Bazı birliklerin elektrikleri kesilmiş. Bunu PKK ve IŞİD gibi örgütler değerlendiriyor." dedi.

Mete Yarar'ın bu sözlerini programın diğer konuklarından gazeteci Metehan Demir de doğruladı.

"YANDAŞ YAZARA TEPKİ: SEN HÜKÜMET KOMİSERİ MİSİN?"
Mete Yarar, bu sözlerine itiraz eden ve sık sık konuşmasını kesen Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü ile sert bir tartışmaya girdi. Yarar, kendisine 'Böyle konuşamazsın' diyen yandaş yazara "Ben burada hükümeti suçladım mı? Sana şimdi de bu görev mi verildi? Sen hükümet komiseri misin?" dedi.

Yandaş yazarın sık sık konuşmacıların sözünü kesmesine sinirlenen sunucu Ece Üner ise "Bu yaptığınız saygısızlık" diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr