Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklarla taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Dava, kimlik tespitinin yapılmasıyla başladı. Sanıklardan Azamettin Karakoç, kimlik tespitinin yapılması sırasında aylık gelirinin 15-20 bin TL civarında olduğunu söyledi. İzleyici sıralarında oturan müştekiler, 'İnsan öldürerek mi kazanıyorsun bu paraları?' diyerek, tepki gösterdi. Sanıklardan çoğunun üniversite mezunu ya da üniversite öğrencisi olduklarını söylemesi üzerine müştekiler yine tepki gösterdi.

KİMLİK TESPİTİ SIRASINDA GERGİNLİK

Müştekilerin, sanıkların verdiği cevaplara tepki göstermesi üzerine sanık avukatlarından bazıları, 'Hakaret ediliyor' diye tepki gösterdi. Bunun üzerine müştekiler, sanık avukatlarına bağırarak, tepki gösterdi. Gerginliğin ardından söz alan bir sanığın kısık sesle kimlik bilgilerini söylemesi üzerine terör saldırısında yaşamını yitiren bir kişinin annesi, 'Biraz yüksek sesle konuşabilirler mi? Biz katillerimizin sesini duymak istiyoruz, onları tanımak istiyoruz' dedi. Sanıkların kısık sesle konuşmaya devam etmesi üzerine aynı talep tekrarlandı. Sanık avukatlarından biri söz alarak, 'Çok fazla atışma var, hakaret var' iddiasında bulundu. Müştekiler, 'Nerede hakaret var terbiyesiz adam?', 'Kimi savunuyorsun burası Türkiye Cumhuriyeti', 'Cübbene yazık sen Türk vatandaşısın' diyerek bağırdı. Bazı müştekilerin ise ağladığı görüldü. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından kimlik tespitlerine devam edildi.

Şüpheliler, 'Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozmak', 'Nitelikli Olarak Kasten İnsan Öldürmek', 'Nitelikli Olarak Kasten İnsan Öldürmeye Teşebbüs Etmek', 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etmek' ve 'patlayıcı madde bulundurmak' suçlamalarla değişik yıllarda hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr