Gabar, Cudi, Kuzey Irak, Menteş, Azerbaycan, Deve Geçidi, Dicle, Ergani, Baykan, Siirt, Şırnak, Diyarbakır gibi kırsal, meskun mahal ve dağlarda uzun yıllar görev yapan eski Özel Kuvvetler mensubu Abdullah Ağar, Elazığ'daki saldırıya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'e konuşan Güvenlik analisti Abdullah Ağar, Elazığ'daki terör asaldırısında IŞİD'in taktiğinin kullanıldığını belirterek şunları söyledi:



"Elazığ saldırısının görüntülerini ve ortaya çıkan tabloyu değerlendirdiğimizde IŞİD tarafından kullanılan yöntemin kullanıldığını sonucuna varabiliriz. Görüntülere canlı bomba Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binası hedef seçiyor ve kavşaktan döndükten sonra aracı patlatıyor. Bu IŞİD'in terör örgütü literatürüne kazandırdığı bir eylem tarzı. Bu eylemi de Türkiye'de gerçekleştirebilecek zaten iki terör örgütü bulunuyor. Biri PKK, diğeri de IŞİD. Bu eylemde ipuçları daha çok IŞİD'i gösteriyor. Sivillerin hedef alındığı eylemlerde PKK adına TAK karşımıza çıkıyor ancak TAK daha çok Batı'da güçlü. Elazığ için düşük ihtimal. Bu saldırının başka bir özelliği ise bence şimdiye kadar en fazla layıcının kullanılması. Zaten yaralı sayısına baktığımız zaman durum ortaya çıkıyor"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr