Tekin, Çamlıca Camii inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiğini iddia etti. Tekin, ayrıca bakanlar kurulu kararı ile alınan acele kamulaştırma kararı ile cami çevresindeki bazı evlerin yıkılarak vatandaşların mağdur edileceğini öne sürdü.


"KİM BU ŞANSLI ŞAHIS"

Bölgede cami ihtiyacı olduğu söylendiğinde itiraz etmediklerini söyleyen Tekin, "Burası ne kardeşim? Bunu kime soracağız? Sorumlusu kim. Sayın Topbaş'a soracağım haberi yok. Üsküdar Belediyesi'ne soracağım... O da haberdar değil. Hangi bakanlığa soracağız onu da bilmiyoruz. Kim bu şanslı şahıs, kim? 56 dönüm rezidans, otel, eğlence merkezi... Caminin yanında hangi eğlence merkezi olur onu da merak ediyorum. Turistik tesis dediğinizde onun yanına havuz yapacaksınız. Sosyal tesis yapacaksınız. Restoran yapacaksınız. Yani dinin de ticarileştiğini maalesef AKP iktidarı döneminde gördük" diye konuştu.

"VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİN"

Tekin, "Şimdi burada gariban vatandaşların gidip ibadetini yapması biraz zor, onu söyleyeyim. Kim gidecek? Zat-ı muhteremler gidecek. Nasıl gidecekler? Evlerinin oradan özel tünel yaparak. Vallahi ne söylenir bilmiyorum ama kime söyleyeceğiz ne söyleyeceğiz. Yargının durumunu hepiniz biliyorsunuz. Daha önce alınmış yargı kararları var. Bu kararların hiçbir tanesi hayata geçirilmiş değildir. Madem sizin burada bir yere ihtiyacınız varsa şurada var 56 dönüm. Buradaki vatandaşı mağdur etmeyin. Buradan geçin. Her iki yerdeki vatandaşlarımız da oyunu AKP'ye verdiler. Yani ablamın dediği gibi kendi mezarlarını kendileri kazdılar. Ama CHP olarak sonuna kadar takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

DÜNDAR VE GÜL'E GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Tekin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye edilmesiyle ilgili de konuştu. Tekin, "Can ve Erdem Gül kardeşimize geçmiş olsun. Özgürlüklerine kavuştu. İnşallah onların dışında bir çok arkadaşlarımız cezaevlerinde. Yakın zamanda onlar da özgürlüklerine kavuşacaktır" dedi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr