CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP ile her hangi bir cemaatin yan yana getirilemeyeceğini anlatırken, "Fıtratımız uymaz. Biz itiraz kültüründen gelmişiz. Biz babamıza, liderimize, birbirimize itiraz ediyoruz. Biz nasıl olur da bir kişiye tabi oluruz. Bu size aittir, sizin fıtratınızda olan bir iştir" dedi.

CHP'li Tekin, daha düne kadar kendilerine "Komünistler Moskova’ya" diyenlerin bugün "Moskova’yı yol ettiklerini" ifade ederken, İsrail ile yapılan anlaşmaya da değinerek "Camii önlerinde tekbir sesleri ile 'kahrolsun şu ülke, bu ülke' diyenler nerede? Ne oldu size kardeşlerim?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekilleri; Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Adana Milletvekilleri; Aydın Uslupehlivan, Zülfikar İnönü Tümer ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Gamze Taşcıer, bazı görüşmeler yapmak ve kentin sorunlarını tespit etmek amacıyla geldikleri Kayseri’de, partilerinin il binasında basın toplantısı düzenledi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da milletvekillerine eşlik ederken kentin devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını savundu. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da, iktidarın uygulamalarına tepki gösterirken şöyle konuştu:

"HANİ KAOS OLMAYACAKTI?"

"İktidara gelirken 'Bizi iktidara getirin 400 milletvekili verin kaos olmayacak, her şey çok güzel olacak, vermezseniz bize oy beyaz Toroslar olacak’ dediler. Hani kaos olmayacaktı, refah olacaktı. Dolar aldı başını gidiyor. Türkiye’yi uçurumdan, bu virajdan döndürecek, kurtaracak parti CHP ve iktidarıdır. Bu nedenle köy köy dolaşıyoruz, vatandaşlarımıza gerçekleri anlatıyoruz. Sadece yandaşı için değil, tüm vatandaşlarla hakça, adil şekilde bölüşen CHP iktidarı için çalışıyoruz."
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu de. Kayseri’nin de önümüzdeki günlerde ekonomik anlamda olumsuz etkileneceğini iddia ederken şöyle konuştu:

"Kayseri’de 15 firma İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük firmalar listesine girmiş firmalar. Merak ediyorum, 15 firmanın ihracatı, istihdamı, ödeyeceği vergi bir önceki seneye göre artacak mı, azalacak mı? Ttahminim bu rakamlarının çoğunun düşeceği yönde. Çünkü AKP’nin, Türkiye’yi büyük bir vizyon eksikliği ile soktuğu ekonomik sıkıntılar eninde sonunda Kayseri’yi de bir şekilde etkileyecek. Bu depremin merkez üssü İstanbul. Çünkü turizm, ihracat oradan başlıyor, yönetiliyor. Eski medya mensubu, yeni siyasetçi olarak gözlemim şudur ki; Kayseri sadece kendi yükünü taşımıyor. Kayseri tüm Orta Anadolu’nun, hatta Ağrı, Ardahan, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir’in yükünü taşıyor. Buralardaki üretim yavaşlaması çevre illeri de etkileyecek. 4-5 milyon nüfusun daha az yemesi, üretmesi, iş bulması, ihracat yapması gibi temel bir sıkıntı ile karşı karşıya gelecek. Kayseri iş ahlakının yüksek çok olduğu bir kent. Bunda muhafazakar seçmenin önemli ve rolü olduğunu düşünüyorum. 2 imam arasında çıkan kavganın bu kenti çok ciddi etkilediği kanaatindeyim. Bu imamların kavgasının cumhuriyet nesilleri açısından ne büyük bir utanç olduğunu anlatmama dahi gerek yok. Laikliğin ne önemli bir değer olduğunu sanırım Kayserili muhafazakar üreticiler de dahi iyi anlamış durumda. Bir gece sabah kapınızı çalanın sütçü olmasının ne kadar önemli bir temenni olduğu bu kentte herhalde 15 Temmuz'dan sonra çok daha iyi anlaşılmıştır." 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise, 2002 yılından sonra duble yollarla övünüldüğü halde önemli değerlerin yitirildiğini, şu anda Türkiye’nin başına bela olmuş 3 terör örgütü bulunduğunu söyledi. Tekin, şöyle dedi:

"2002 yılında iktidara geldiklerinde sıfır terörle almadılar mı? Cezaevlerinde sadece 50 bin kişi vardı, şu an 350 bin var, hatta 140 bin kişi de cezaevi olmadığı için dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Şimdi bu terör örgütleri ile iktidar ilişkisini biz sorgulamazsak sonucu nasıl elde edeceğiz? Şuna emin olun mevcut iktidar cemaatler koalisyonudur. Cemaatler sosyal olgudur, buna itiraz yok ama önce devleti bu cemaatlere teslim edip, sonra ciyak ciyak bağırırsanız, maalesef bunun adına sahtekarlık derler."

"İSLAM DÜNYASINDA 7 MİLYON İNSAN ÖLDÜ, NEREDESİNİZ?"

İktidarın dış politikasını da eleştiren CHP’li Tekin, İslam coğrafyasında geçmiş dönemde olan sorunlarda en şiddetli tepkiyi muhafazakar-milliyetçi kesimin gösterdiğini anlatırken, "İslam coğrafyasında 7 milyon insan öldü, neredesiniz? Niye tepki göstermezsiniz? 90’lı yıllarda Beyazıt Meydanı’nı inin inim inletirken, şimdi neredesiniz sevgili kardeşlerim? Bizi Mao’culuk, komünizimle suçlayanlar şimdi bangır bangır uçak düştüğü zaman Putin’e, Rusya’ya, komünizme neler diyorlardı. Dış politikada ‘komünistler Moskova’ya’ derlerken maşallah AKP’liler Moskova’yı yol etti. Sayın Başbakan da orda sonra teker teker gidecekler."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr