Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluklarını ilan ettikten sonra önemli açıklamalarda bulundu.

Güneş, şampiyonluğa ulaştıkları Osmanlıspor maçının ardından soyunma odasının havasını değerlendirirken, "Bu tip maçlardan sonra bir resim çektirmek önemli. İyi geçen bir sezona imzayı attıktan sonra çekilen resim de, bakış da güzeldir. Herkes mutlu. Taraftar çok mutlu. Oyuncularıma maçtan önce sizi değil taraftarı mutlu etmek için çıkıyorsunuz. Keyifli oynayın dedim ve bunu yaptılar. 18 takımlı ligde hakederek kazandılar.

Fenerbahçe iyi bir takım, güçlü bir takım ama biz daha iyiyiz. Aradaki farklılık bizim daha iyi olmamız. Trabzonsporluların sevgisi duası da bizim için önemlidir. Herkes Beşiktaş'a sevgiyle saygıyla baktı. Oynadığımız tüm oyunlarda rakibe üstünlük kurmaya çalıştık. Ama ilk defa bu maçta beraberlik de bizim için yeterliydi. Ona ihtiyaç vardı. Kötü bir sonuç doğrularınızı elden götürebilirdi." dedi.

"SENEYE DE BİR ŞAMPİYONLUK RESMİ ÇEKTİRİRSİNİZ"

Futbolda başarı kavramının alınan sonuçlara bağlı olarak değişebileceğini vurgulayan Güneş, "15 gün önce biz Galatasaray'a yenilip, Fenerbahçe Başakşehir'i yense, ben başarısız Pereira başarılı olacaktı. Futbol böyle bir oyun. Tüm oyuncularımla gurur duyuyorum. Bir şampiyonluk resmi resmi çektirdiler. Hatta soyunma odasında da şampiyonluk fotoğrafı çekiyorlardı onlara "Fazla çekmeyin, seneye bir daha yaparsınız." dedim. Önemli olan bunu tekrarlamak. 7 yıl sonra kazanmak çok önemli. Başkanımız yönetim kurulumuz çok iyi çalıştı. Benden önceki hocalarımız da çok iyi çalıştı. Yanlışlardan doğrular çıkardık. Bu şampiyo5nluğa ulaştık." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'a gelmeden önce siyah-beyazlı ekibin bu kadar büyük taraftarının olduğunu bilmediği itirafında bulunan Güneş, "Bazı maçlarda gol yediğimizde, ilk olarak Bursa maçında seyircinin üzüntüsü içimi cız ettirdi. Bu duygularla çalıştım ve bu duyguyu yaşıyorum. Başka hesaplara girmeyeyim ama ben hep doğru iş yaptım" açıklamasını yaptı.

Takımın şampiyonluğunda en önemli etkenlerden biri olan Mario Gomez'in durumunun sorulması üzerine de Güneş, "Benim için Mario Gomez çok iyi bir oyuncu. Ama Serdar'ın o duygusunu Necip'in gelişini asla unutmam. Fazla oynamamasına rağmen Mustafa Pektemek'in bize katkısını unutamam. Mario Gomez çok katkı yaptı. Cenk az mı katkı yaptı. Biz de yedek as ayrımı olmaz. Cenk de bizim için çok önemli bir oyuncu. Bence Türk futbolunan 10 yılına damga vuracak. Mario'un burada kalması onun kariyeri için iyi olur. Mario Gomez bize katkı yaptı ama Mario'ya da biz katkı yaptık. Kalırsa bir şey kaybetmez, ama giderse o kaybedebilir." diye konuştu.

PEREIRA'YA YANIT

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın, "Elimizle şampiyonluğu Beşiktaş'a verdik" sözlerini de değerlendiren Şenol Güneş, "Bunlara direk yanıt vermek istemiyorum ama şampiyonluk elden verilmez. o zaman hentbol, ceza atışı olur, belki ayakla vermişlerdir. Bu sene bu şampiyonluğu hakettik" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr