Türkiye’de işsizlik sorunu büyüyor. Son verilere göre işsizlik yüzde 13 çıktı. 6 milyon civarında kişi işini kaybetti. Türkiye’de sanayinin ve istihdamın kalbi olan İstanbul’da ise iş arayanların sayısı her geçen gün artıyor.

İstanbul’da günde 4-5 bin civarında kişi iş için Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) başvuruyor. Buna karşılık işverenler her gün ortalama kuruma bin civarında açık iş pozisyonu için başvuruda bulunuyor.

Gençler alınıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İstanbul İl Müdürü Yunus Yelmen, Türkiye genelinde erkeklerin istihdam edilme oranının yüzde 73, kadınlarınkinin ise yüzde 27 olduğunu belirterek, işe alınanları ağırlıklı gençlerin oluşturduğunu söyledi. İstanbul’da işe girenlerin yüzde 75’inin hizmet sektöründe işe yerleştirildiğini, geriye kalan yüzde 25’lik kısmının da sanayi sektöründe iş bulduğunu kaydeden Yelmen, ocak-nisan itibarıyla İstanbul’da 209 bin 817 açık iş pozisyonu olduğunu ifade etti.

İşverenlerin yüzde 66’sının hizmet sektörüne yönelik eleman aradığını anlatan Yelmen, sanayide oranın yüzde 34 olduğunu aktardı. Yelmen, nisan ayı itibarıyla İstanbul’da İŞKUR’a kayıtlı 592 bin 352 kişinin iş aradığını belirterek, “Bunların 140 bin 686’sı işsizlik ödeneği alıyor. İş arayanların yüzde 25’i yükseköğretim mezunu” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr