Gümüşhane Üniversitesi’nin internet sitesindeki 10 kişilik yönetim kurulu listesinin sekizinde Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın fotoğrafının olması medyada geniş yer bulmuştu. Konuyla ilgili Gümüşhane Üniversitesi’nden açıklama geldi. Tepkiler sonrası, Günaydın’ın fotoğrafı siteden kaldırılırken yönetim kurulu listesindeki sekiz farklı yerdeki ismi durmaya devam etti. Üniversiteden yapılan açıklamada, konuyla ilgili haberlere “gerçeği yansıtmayan”, “art niyetli” yorumu yapılarak “tek adam’ algısı yaratılmaya çalışıldığı” söylendi.

‘GERÇEĞİ YANSITMAYAN HABERLER’

Gümüşhane Üniversitesi olayla ilgili açıklama yaptı: “Sosyal medya ortamında yapılan paylaşımlara bağlı olarak çeşitli ulusal ve yerel medya kuruluşlarında Gümüşhane Üniversitesi ile ilgili olmak üzere, bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde gerçeği yansıtmayan bazı haberlerin yayınlanmakta olduğu gözlenmektedir.

‘TEK ADAM ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR’

Açıklama şöyle devam etti: “Bu durum, sosyal medyada art niyetli girişimlerle çarpıtılmış ve bazı yerel ve ulusal medya organlarında haber olmuştur. Bilindiği gibi 15 Temmuzda yapılan darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal uygulaması kapsamında Türkiye’deki bütün dekanlar görevlerinden istifa etmiştir. Bu nedenle bütün üniversitelerde olduğu gibi, Gümüşhane Üniversitesinde de yeni dekanlar atanıncaya kadar Rektör Prof. Dr. GÜNAYDIN bütün dekanlıklara vekâlet etmek durumunda kalmıştır. 29/09/2016 tarihi itibarıyla Yüksek Öğretim Kuruluna yeni dekan teklifleri yapılmış ve iki yeni dekan ataması 12/10/2016 tarihi itibarıyla üniversitemize bildirilmiştir.

Tüm Türkiye’yi ilgilendiren olağanüstü şartlar kapsamında dekanlıklara vekâlet etmek zorunda kalması nedeniyle Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın ismi üniversite yönetim kurulunun farklı üyeliklerinde yer almıştır. Bu durum, sosyal medyada art niyetli girişimlerle çarpıtılmış ve bazı yerel ve ulusal medya organlarında haber olmuştur. Sosyal medyada yer alan paylaşımların gündem oluşturduğu gerekçesiyle yapılan haberlerle, kuruluşundan bugüne kısıtlı imkânlar ve zor coğrafi şartlarda yaklaşık 50 bin nüfuslu bir şehirde 19 bini aşkın öğrenciye yükseköğretim imkanı sunan bir kuruma yapılan bu haksızlığı Gümüşhane Üniversitesi olarak kamuoyunun takdirine arz ederiz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr