ABD’de şehirlerarası bir yol ile otel odasında çekilen kliple ilgili Gülşen’in “Göğüs dekolteli kırmızı bir mayo ile, diz üzeri kırmızı deri çizmeler” giydiği belirtilen RTÜK raporunda, “Kırmızı mayoya benzeyen kıyafetiyle bedenini cesurca sergileyen şarkıcının yatağın üzerinde gösterdiği davranışlar, telefon ile arkadaşlık hizmeti veren kadınların reklam karelerine benzemektedir” yorumu yapıldı. Klipte Gülşen’in, arabayla otobanda ilerlerken yolda bekleyen genç bir erkeği de arabaya aldığı anlatılarak, daha sonra ikilinin bir otele gittiği ifade edildi. RTÜK, klibi “Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde” bularak klibi yayınlayan Kral Pop, NR1, Power Türk ve Dream Türk kanallarına oyçokluğuyla ceza verdi. Gülşen de dava açacağını belirterek “Şahsıma yönelik kabul edilemez derecede çirkin benzetme ve hakaret içermektedir. Kadınlık onuruma ağır bir saldırı gerçekleşmiştir” dedi.

‘Seks işçilerini aşağılayamaz’

Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği’nden Pınar Büyüktaş şöyle konuştu: “Televizyonlarda her gün taciz, tecavüz ve kadına şiddet içeren diziler ve yayınlar hiçbir engele takılmadan ve RTÜK onayından geçerek yayınlanırken, sanatçının kırmızı mayo giymiş olması RTÜK’e göre genel ahlakın gücüne gitmektedir. Bu cinsiyetçi ve toplumun geneline dayatılan muhafazakar, erkek egemen bakış açısını, hem kadınların bedensel ifadesine yönelik bir baskı hem de seks işçilerine yönelik bir aşağılama olarak görüyor ve kınıyoruz”

‘TCK’ye göre suç değil’

Kırmızı Şemsiye Derneği Başkanı Kemal Ördek cezayı şöyle yorumladı: “Bu ülkede binlerce eskort kadın var. TCK’ya göre suç değil. Dolayısıyla suç olmayan bir şey üzerinden kanallara ceza vermek son derece ‘ahlakçı’ bir bakış açısıyla işlerin ilerlediğini gösteriyor. Kanunun belirlediği bir şeyi siyasiler kendilerine göre algılayıp uyarı veya ceza kesemez.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr