CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın tutuklanmasını "Umudun düşmanlarının son eylemi" şeklinde nitelendirdi.

"HUKUK YOK"

Sabah saatlerinde savcılığa çıkarılan iki akademisyene sorgu sırasında 'akıl ve hukuk dışı' sorular yöneltildiğini belirten Yarkadaş, "Olan biteni artık hukukla izah edebilmek mümkün değil" dedi.

"MÜDÜR SAVCININ YANINDA MIYDI?"

Yarkadaş, Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in ifadelerinin ardından savcının kararı beklenirken Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü'nün savcının odasına girdiğine ilişkin iddiaların olduğunu da dile getirdi.  Yarkadaş, "Bu iddia doğruysa, 90'lardaki DGM döneminin bile geride kaldığı görülüyor" diye konuştu.

"GÜLÜŞLERİ AKP'Yİ KORKUTUYOR"

Özakça ve Gülmen'in "Kıyım Hükmünde Kararname" zorbalığına karşı tarihi bir direniş sergilediğini belirten CHP'li vekil, "Yıkılmaz sanılan AKP, iki gencin direnişi ve o direnişteki gülümsemesiyle yenildi. Zorbalık dört bir yanda gelincik gibi açan gülümseme karşısında çaresiz kaldı" dedi.

Faşizmin en çok "gülümseyen ve gülebilen" insanlardan korktuğunu belirten Yarkadaş, "AKP bu yüzden 76 gündür aç olan iki bedeni gözaltına aldırttı. O gülümsemenin tüm ülkeye yayılmasından korktular" diye konuştu.

"DİRENİŞİ HAPSETMEK İSTİYORLAR"

Gülmen ve Özakça'nın zorbalık duvarında önemli ve büyük bir gedik açtığını belirten CHP'li Yarkadaş, "AKP şimdi direnişi dört duvara hapsederek teslim almaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

Gülmen ve Özakça'nın KHK zulmüne karşı başlattığı direnişin Türkiye'nin dört bir yanına yayıldığına dikkat çeken Yarkadaş, "AKP hakkını gasp ettiği milyonlarca kişinin ayağa kalkmaya başladığını gördüğü İçin panikledi ve saldırıya geçti. Çok korkuyorlar; çünkü hak yediklerini kendileri de biliyor" dedi.

"ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ"

Türkiye'nin AKP eliyle açık bir cezaevine dönüştürüldüğünü belirten Yarkadaş, "Halk artık özgürlük istiyor. Etrafına çevrilen dikenli telleri elleriyle parçalıyor ve sokağa çıkıyor. AKP bu yüzden Gezi ve Tekel direnişi paranoyası yaşıyor. AKP genel merkezinde Gezi'nin hayaleti dolaşıyor" diye konuştu.

Halkın meşru ve demokratik yollarla direndiğini, bu direnişin ise zorbalıkla bastırılmaya çalışıldığını vurgulayan Yarkadaş şöyle konuştu:

"İstanbul'da sadece son dört günde 30'un üzerinde kişi gözaltına alındı. Şu an Üsküdar'da hala dört kişi keyfi bir biçimde tutuluyor. Bu kişiler de Nuriye ve Semih'e destek verip oturma eylemi yaptıkları için gözaltındalar. Ve haklarında yedi günlük gözaltı süresi alınmış... Ne yaptılar da yedi gün gözaltında tutacaksınız? Dilek Doğan ve Hasan Ferit'in annelerini gözaltına alıp haklarında 'örgüt propagandası'ndan soruşturma açtılar... Nedir bu korku; nedir bu telaş?"

"HALK KAZANACAK"

CHP'li Yarkadaş, AKP'nin KHK zulmü dolayısıyla vereceği hesabı geciktirmek için daha çok baskıya ve şiddete başvuracağını da belirtti. Yarkadaş, "Ne yaparlarsa yapsınlar, halkın hak arayışını engelleyemezler" ifadesini de kullandı.​

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr