İade evrakında, Gülen'in kimlik bilgileri, suçlamalar, suç tarihleri ve yerleri, yüklenen suçlar için kanunda öngörülen ceza türleri ve miktarları ile Pensilvanya'daki adresinin yer aldığı öğrenildi.

Ayrıca suçlamalara ilişkin açıklamalarda bulunulduğu belirtildi.

Dosyada, Fethullah Gülen'in "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "iftira", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "zimmet", "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ile "kişisel verileri hukuka aykırı kaydetmek" suçlarını işlediğine yer veriliyor.

"Suçun işlenişine ilişkin olgular" başlığı altında dosyada, "Şüpheli Fethullah Gülen'in kurup yönettiği cemaat, yargı, ordu, emniyet, bürokrasi içerisinde kadrolaşmıştır. Bu kadrolar dini istismar aracı olarak kullanmaktadır.
Organizasyonu Fethullah Gülen yönetmektedir. Onun özel talimatları, yurt dışından özel kurye ile gelmektedir. Genel talimatları şifreli şekilde sohbet ve konuşma olarak yayınlanmaktadır. Ona bağlı örgüt üyeleri Türkiye'de her kurumda bulunmaktadır." ifadeleri yer alıyor.

Dosyada, söz konusu cemaatin sınav sorularını önceden elde ederek, mensuplarının devlet kurumlarına yerleşmelerini sağlandığı da kaydediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr