Gezi olaylarının ardından özel bankalar, Koç Holding şirketleri, İpek Medya Grubu, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) gibi iş dünyasından her kesimi hedef tahtasına koyan Ak Part Hükümeti’nin gazabına son olarak Boydak Holding uğradı. Kayseri’de paralel yapı iddiasıyla başlatılan operasyonda mali finans sağladıkları gerekçesiyle Boydak grubunun 4 üst düzey yöneticisi hakkında gözaltı kararı çıktı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün sabah saatlerinde Boydak Holding’in merkez binasına giriş ve çıkışlar yasaklandı ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki merkezinde arama yapıldı.

Kayyum atanabilir

Şirketin üst düzey yöneticilerinden Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO’su Memduh Boydak hakkında paralel yapıya finans sağlamak, üye olmak ve Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ ise finans sağlamak, örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak iddiasıyla gözaltına alındı. Gelişmelere göre holdinge kayyum atanabileceği ileri sürüldü.

Daha önce de gözaltı olmuştu

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, geçen aylarda sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan ‘holding adına’ açıklamalarda bulunmuş ve TUSKON ile ilişkilerini kestiğini duyurmuştu. Boydak Holding CEO’su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak daha önce de Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak 16 Eylül 2015’de nitelikli yağma ve haksız arsa tahsisi şikayetleri üzerine gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı

Gül: Umarım fazla rencide etmezler

Gül’ün, sabah erken saatlerde dört tepe yöneticisi gözaltına alınan ve şirketlerde aramalar gün boyu devam eden Boydak Holding hakkındaki açıklaması geçikmedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, paralel yapı operasyonu kapsamında Boydak Holding yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin “Umarım daha fazla rencide edilmezler” dedi.

Fatih Ormanı Camii çıkışında soruları yanıtlayan Gül, “Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile. Türkiye’nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” dedi.

Göreve dönecekler

Boydak Holding’le bir diğer açıklama da TÜSİAD’dan geldi. Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak’ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak “Yönetim Kurulu Üyemiz Memduh Boydak’ın gözaltına alındığı haberini üzülerek öğrendik. Hukuk devletinde iş dünyası da dahil hiçbir kurum ve kişi yasal herhangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan güvenimizle, sürecin en kısa sürede tamamlanacağına ve Sayın Boydak’ın görevlerine geri döneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

14 bin işçi tedirgin

Sekiz sektörde faaliyet gösteren holding, 41 şirket ve yurt genelinde 2 bini aşan bayiye sahip

Holdingin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre 1957 yılında Kayseri’de temelleri atılan Boydak Holding, bugün mobilyadantekstile, kimyadan pazarlamaya, demir-çelikten lojistiğe, enerjiden bilişime kadar birçok alandaki faaliyetlerini sektör lideri olarak sürdürüyor. 41 şirkete sahip Boydak Holding, 8 ayrı sektörde faaliyet gösteriyor. Boydak Holding çatısı altında İstikbal, Bellona, Mondi, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi markalar bulunuyor. Holding, 14 bine yaklaşan çalışanı, yurt geneline yayılmış 2 bin bayisi bulunuyor.

Boydak Holding, bugün aralarında Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Mısır, Almanya, İspanya, İtalya ve ABD’nin de bulunduğu 140 ülkeye ihracat gerçekleştirirken, dünya çapında 5 bine yakın noktada tüketici ile buluşuyor.

Holding, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 2015’te yüzde 6 büyüme artışıyla 6.9 milyar TL ciro gerçekleştiren Boydak Holding, 2016 yılı için ise ciro hedefini yaklaşık 7.8 milyar TL.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr