"Böyle bir rezaleti Türkiye'ye yaşatanlar hiçbir zaman unutulmayacaktır" diyen Gül, " TSK'ya böyle bir kara lekeyi vuranları yine tarih hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu işi yapanlar, bu çağda böyle bir teşebbüsün hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını anlamayacak kadar akıl ve izandan yoksun olduklarını da göstermişlerdir" diye konuştu.

"DEMOKRASİNİN DEĞERİ DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR"

"Bütün halkımız hep beraber, iktidar, muhalefet, herkes, bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri demokrasinin yanında durarak büyük bir dayanışma örneği göstermiştir" diyen Gül, " Demokrasinin değeri bundan sonra herkes daha iyi anlaşılacaktır. Maalesef detaylar çok üzücü, ama bu detayları sayın Başbakan; sayın Cumhurbaşkanı sizlerle paylaşıyorlar, paylaşmaya da devam edeceklerdir...Böyle bir çağda, ölenlerin arasında çok yakın, beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var. Üzüntüler çok derin" dedi.

TÜRKİYE'Yİ BU UTANÇTAN KURTARMAMIZ LAZIM

Kendisine yönelik bir girişim olmadığını söyleyen Gül," Bu bir kaç kişinin işi değil. Maalesef üzücü katılımlar var. Anayasa ve kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa onlar yapılacaktır. Bu yaraları sarmak, Türkiye'yi bu utançtan hemen çıkartıp, pozitif gündemle yolumuza bakmamız lazım. Önce böyle bir teşebbüste bulunanlar hukuk içinde ayıklanmalı, hak ettikleri cezaları mutlaka görmeli. Demokrasiyi hukukun üstünlüğüne dayalı bir şekilde Türkiye'nin bütün gücünü kalkınmasına, halkımızın birliğine beraberliğine, herkesin birbirine daha toleransla bakacağı, yeni bir Türkiye, yeni bir dünyanın oluşacağını umut ediyorum" diye konuştu.

FARKLILIKLARIMIZLA BERABER OLABİLİRİZ

Türk halkının partisi, fikri, inancı ne olursa olsun demokrasiye inandığını söyleyen Abdullah Gül," Demokrasinin en iyi idare sistemi olduğuna inanıyor, millet. Bu çerçeve içerisinde, farklılıklarımızla beraber hareket etmenin mümkün olduğuna inanıyorum, inanıyorum ki böyle olacaktır bundan sonra" dedi.

SİYASİ PARTİLERE TEBRİK
Gül, "Böyle bir günde sağdan sola kadar bütün partilerin demokrasiye sahip çıkmış olmaları, bütün basının ayırt etmeden hepsinin hiçbir taviz vermeden sağlam bir duruş içerisinde yine demokrasiye sahip çıkmaları Türkiye açısından çok takdir edilecek bir davranıştır" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Bugünden itibaren herşey kontrol altındadır. Titizlikle gerekli çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu.

BATI'DAN DESTEK AÇIKLAMALARI SEVİNDİRİCİ
Dış basını da takip ettiğini söyleyen Gül," Batı'da seçilmiş hükumetin arkasında durulması şeklinde açıklamalar gördüm. Hepsinin seçilmiş hükumete, demokrasiye desteklerini yenilemiş olmaları sevindiricidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr