TFF 1. Lig 8. hafta mücadelesinde ligin iddialı ekipleri Göztepe ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. 1-1 devam eden mücadelenin 90+2'nci dakikasında Göztepe'nin 2-1 öne geçmesi sonrası İzmir Bornova Stadı'nda saha bir anda karıştı. Golden önce Axel Meye'ye faul yapıldığını öne süren Eskişehirspor cephesi, hakem Serkan Tokat'a iyoğun bir şekilde itiraz etti. Olaylara Göztepeli futbolcuların da dahil olmasının ardından bir süre arbede yaşanırken, Eskişehirspor teknik direktörü Alpay Özalan oyuncularını toplayarak soyunma odasına götürdü.

Hakem maçı bitirmedi

Hakem Serkan Tokat, olaylar öncesinde henüz son düdüğü çalmadığı için, soyunma odasına giden Eskişehirspor takımı da, devam eden karşılaşmada sahadan çekilmiş gibi oldu. Hakem heyeti, tansiyonun düşmesi için sahada bir süre bekledikten sonra, soyunma odasının yolunu tuttu.

Eskişehirspor döndü, hakemler gelmedi

Olayların yatışmasının ardından Eskişehirspor takımı oyun alanına yeniden döndü ancak futbolcular bu kez hakem kafilesini beklemeye başladı. Yaklaşık 10 dakikalık bir beklemenin ardından açıklama yapan federasyon temsilcisi hakemlerin sahaya çıkmayacağını ve maçın tatil edildiğini duyurdu.

Şimdi ne olacak?

Eskişehirspor takımının maç bitmeden soyunma odasına gitmesi, futbol disiplin talimatında açık bir şekilde tanımlanmış ve cezası belirlenmiş bir konu.

24. maddeye göre;

Başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Sonuç olarak Eskişehirspor Kulübü'nün, Göztepe maçında 3-0 hükmen mağlup sayılması ve mevcut puanlarından da 3 puan silinmesi bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr