Piyasalarda gözler, ABD Merkez Bankası Fed'in vereceği faiz kararında... Fed'in kararından önce, serbest piyasada dolar dün kapanış seviyelerinden, 2,8245 liradan satılırken euro 3,1910 liradan el değiştiriyor. Kapalıçarşı'da geçtiğimiz hafta yaşadığı yükselişin ardından bu hafta düşüşe geçen gram altın 113 liranın altında 112,65 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın ise 184,20 liradan alıcı buluyor.

PETROL 5 AYIN ZİRVESİNDE

Brent petrol 46,46 dolar ile 5 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Ham petrol fiyatları Asya işlemlerinde bugün zayıflayan dolar ve güçlü yatırımcı hareketleriyle beraber 2016 yılının zirve seviyesine yaklaşırken, analistler yine de bu yukarı yönlü hareketin yakın zamanda sonlanabileceği uyarısını yaptı.

KÜRESEL PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU

Asya borsaları, yatırımcıların ABD ve Japonya merkez bankalarının gerçekleştireceği toplantılar öncesinde temkinli duruşlarını devam ettirmesiyle beraber karışık bir seyir izlerken, ham petrol fiyatları 2016 yılının zirve seviyelerine yakın seyretti. Japonya'nın Nikkei endeksi Apple tarafından iPhone satışlarında ve son 10 yıldan uzun bir süredir gelirlerde ilk kez düşüş olduğunun açıklanması üzerine Japonya merkezli iPhone parçası tedarikçilerinin kayıplarının etkisiyle yüzde 0.6 geriledi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr