OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile açığa alınan 16 öğretmenin Diyarbakır’daki “gizli” sorgusu sürüyor. Yunus Nadi ve Haldun Taner öykü ödüllerinin sahibi olan yazar ve öğretmen, 22 günlük Mavi Lorin bebeğin babası Murat Özyaşar’ın da arasında olduğu öğretmenler, gizlilik kararı gerekçesiyle avukatları ile görüştürülmüyor. Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi ise duruma tepkili. Eğitim-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Eşbaşkanı İkram Atabay “Serbest bırakılan arkadaşlarımıza sevinemeden yeni bir gözaltı dalgası yaşanıyor” dedi.

Öğretmenlere yönelik Diyarbakır merkezli düzenlenen operasyonlarda 3 gözaltı dalgasında bugüne kadar, aralarında 10 günlükten 2 yaşına kadar emzirme çağındaki bebekleri olan annelerin de olduğu en az 65 öğretmen gözaltına alındı. Bu öğretmenlerden 11’i, “PKK üyesi olmak”, “PKK propagandası yapmak” ya da “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” gibi suçlamalarla tutuklandı. Öğretmenlere dönük son gözaltı dalgası önceki gün sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Öğretmenlerin ailelerine, avukatla görüştürülmelerinin yasak olduğu süre boyunca, emniyet tarafından telefonla sadece gözaltında olduklarına ilişkin bilgi veriliyor.

12 saniyelik görüşme

Gözaltına alınan öğretmenler arasında Özyaşar da bulunuyor. İstanbul’daki evinden gözaltına alınıp doğrudan Diyarbakır’a getirilen Özyaşar’ın eşi gazeteci Sibel Oral, “Beni Diyarbakır’dan bir numaradan aradılar ve emniyetten olduklarını söylediler. Eşimin gözaltında olduğunu söyleyip kapattılar. Görüşme sadece 12 saniye sürdü. Şimdi o numarayı arıyorum ama faks sinyali alıyorum. Merak ediyorum onu” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr