‘Başkentçi’ adlı bir Twitter hesabında gözaltına alınacağı belirtilen 73 gazetecinin isminin yer aldığı bir liste yayımlandı.

Listede yer alan gazetecilerden Yavuz Baydar basına baskıların renk ayrımı yapılmadan devam edeceğini belirterek, “Bundan tedirginlik duyuyorum. Gazeteler kapanabilir, kayyım atanabilir. Demokratik uzlaşma olacaksa medyanın önü açılmalı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bu doğrultuda hiçbir açıklaması yok. Cadı avı için şu an zemin çok müsait. Derneklere, sivil toplum kuruluşlarına, muhaliflere baskılar artabilir. Eğer gerçekten demokrasiden bahsediyorsak gazetecilerin özgürce çalışmaşları sağlanmalı” dedi.

Toplum tehlikede

Hayko Bağdat listede adının olmasının komik bir durum olduğunu belirterek, “Umudumuz, büyük badireyi atlattıkça daha çok demokrasi için mücadele etmektir” ifadelerini kullandı. Atilla Dorsay kendisine yakıştırılan bir durum ya da suçun olmadığını dile getirerek, “Ama öyle bir dönemden geçiyoruz ki herkes gözaltına alınabilir ve bu durum neredeyse onur verici bir şey sayılabilir. Toplumda başlatılan cadı avı bizi çok kötü yerlere götürebilir. Son derece yanlış bir darbe girişimi sonucu büyük kitleler alabildiğine kışkırtılıp sokaklara salındı. Toplum için son derece tehlikeli olacağı bence kesin” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr