İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sultanahmet Camii minberinden halka verdiği hutbesinde bütün Müslümanlara seslenerek;

"Sultanahmet minberinden yeryüzünde yaşayan bütün Müslüman kardeşlerime seslenmek istiyorum; yaşadığımız acılarda sadece masum canlara kastedilmiyor, sadece masum çocuklar, kadınlar, mazlum insanlar yok edilmiyor. Yaşadığımız acılarda aynı zamanda yeryüzüne rahmeti, merhameti, adaleti getiren İslam dinine kastediliyor, İslam dini tehdit ediliyor" dedi.

Bu coğrafyadan türetilen cinayet şebekelerinin, şer güçlerin emrinde çalışarak bayramlıklarını giyecek nice çocukları katlettiğini belirten Başkan Görmez, bunu yapanların hiçbir ilahi dinden referans alamayacağını söyledi. 

"ONLARCA İNSAN HUNHARCA KATLEDİLDİ"

Sultanahmet Camii minberinden verdiği hutbesinde Başkan Görmez, şunları söyledi:

"Hakikatsizlik girdabında kıvranan bütün insanlığa dua edelim. Merhametini kaybeden bütün insanlığa kaybedelim. Merhametsizler Ramazan, Kadir Gecesi, bayram diye düşünmedi, Ramazan'ın atmosferinde rahmet ve mağfiret ikliminde dahi zalimler boş durmadı. Nice insanlar can verdi, nice insanlar katledildi. Daha dün İstanbul'umuzda Ramazan'ın rahmet ikliminde Kadir Gecesinin gölgesi üzerimizdeyken, bayramın sevinci ve neşesi müminleri kuşatmaya başlarken onlarca insan hunharca katledildi. Yaşadığımız acılarda, yaşadığımız büyük hadiselerde bu coğrafyadan türetilen cinayet şebekeleri sadece canlarımızı yok etmiyor, sadece evlatlarımızı yok etmiyor, sadece mallarımıza kastetmiyor, insanlığa bütün yüce değerleri getiren İslam dinine kastediliyor, İslam dinine ihanet ediliyor." 

"HER MÜSLÜMAN BU NOKTADA DİKKATLİ OLMAK DURUMUNDA"

"İslam diniyle ilgili bütün insanlar da bir nefret ve düşmanlık oluşturmak için cinayet şebekeleri, şer güçlerinin emrinde çalışıyor. Her Müslüman bu noktada dikkatli olmak durumunda. İlmen, fikren, ahlaken bir seferberlik başlatarak hem evlatlarımızı ve canlarımızı kurtarmak, hem de yeryüzüne şefkati ve merhameti getiren, bir tek insanı yaşatmayı bütün insanlığı yaşatmak olarak tarif eden, bir tek cana kıymayı bütün insanlığı katletmek olarak değerlendiren yüce dinimizin insanlığa getirdiği o değerlerin kirletilmesine izin vermemeliyiz." 

"BAYRAMLIKLARINI GİYECEKLERKEN BEYAZ KEFENLERE BÜRÜNEN NİCE ÇOCUKLAR KATLEDİLDİ"

"Nice çocuklar öldü, bayramlıklarını giyeceklerken beyaz kefenlere bürünen nice çocuklar katledildi. Bunu yapan insanlar bir Ramazan gününde, bir Kadir Gecesi arifesinde, bir bayram arifesinde bunu yapanlar hiçbir ilahi dinden referans almış olamazlar. Bunları yapanlar Rabbimizin yeryüzüne gönderdiği rahmet mesajlarından zerre kadar nasip almış olamazlar. Bunun farkında olmalıyız. Tehdit altında olanın sadece canlarımız ve evlatlarımız değil inancımız, dinimiz, kitabımız, Peygamberimiz olduğunu, dinimizin insanlığa getirdiği yüce değerler olduğunun farkında olmalıyız." 

"BİZİ ANCAK İLİM VE HİKMET KURTARIR"

"Ancak bizi ilim ve hikmet kurtarır. Ancak bizi İslam'ın getirdiği silm'e, barışa sarılarak, kardeşlik ahlakını ve kardeşlik hukukunu yeryüzünde egemen kılarak ancak bundan kurtulabiliriz. Yüce dinimizi doğru anlayarak, çocuklarımıza doğru anlatarak, onun katleden bir ideolojiye dönüşmesine izin vermemeliyiz. Tarihte insanlar Allah'ın dinlerini merhametsiz ideolojiye dönüştürdüler. Bu çağda insanlığın son umudu olan, Allah'ın son sözü olan İslam'ın katiller marifetiyle katleden bir ideolojiye dönüşmesine asla izin vermemeliyiz." 

"KADİR GECESİNİN BİZE ÜÇ BÜYÜK MESAJI VARDIR"

Görmez, Kadir Gecesinin üç büyük mesaj getirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Kadir Gecesinin gündüzünde yaşıyoruz. Kandiliniz, kadriniz mübarek olsun, kadriniz yüce olsun. Her yıl bize ötelerden, yücelerden büyük değerlerimizi getiren ramazanın son günlerindeyiz. Her yıl bize Kuran'ımızı yeniden getiren, bize bizi hatırlatmaya gelen, bize Rabbimizi hatırlatmaya gelen ramazanın son günlerindeyiz. Hüzün ve sevinci birlikte yaşıyoruz. Hüzünlüyüz, çünkü evimizden, hanemizden, kalbimizden bir parçaya dönüşen ramazanı uğurluyoruz. Sevinçliyiz, çünkü Rabbimiz bizi Kadir Gecesine kavuşturdu. Sevinçliyiz, çünkü Ramazan Bayramının gölgesi üzerimize düştü. Hüzünlüyüz, çünkü ramazanın bize getirdiği rahmetten, mağfiretten kısmen de olsa mahrum kalacağız. Ramazanın bizden hoşnut ve memnun olarak Rabbimize dönmesini yüce Rabbimiz nasip ve müyesser eylesin. Kadir Gecesini bize anlatmak için, Kuran'ı Kerim'in bu geceye tahsis ettiği bir sure var. Bu surede Yüce Rabbimiz yaşayacağımız bu geceyi, bu gecenin değerini bize bizzat anlatıyor. Kadir Suresi, Kadir Gecesiyle ilgili bize üç büyük mesaj veriyor." 

"KADİR GECESİNİN DEĞERİNİ GECENİN KARANLIĞINDA DEĞİL, KARANLIKLARI AYDINLATAN KURAN'DA ARAYINIZ"

"Birinci mesaj, Biz Kuran'ı Kadir Gecesinde indirdik. Bu ayetin manası şudur; Ey insanlar, kadrinizi yüceltmek istiyorsanız Kadir Gecesinin size getirdiği Kuran'a, Kuran'ın hakikatine, Kuran'ın şefkatine, merhametine teslim olun. Kadir Gecesi neden değerlidir, çünkü yaratılış bilgimizin ders kitabı olan Kuran'ı getirdi bize. Kadir Gecesi neden değerlidir? Çünkü var oluşumuzun gayesini, yaratılışımızın hikmetini anlatan, bize Rabbimizi anlatan, bize insan olmayı öğreten, bize insana değer vermeyi öğreten yüce Kitabı bize getirdi. Bu ayet bize şunu ifade ediyor: Ey Müminler, ey insanlar; Kadir Gecesinin değerini gecenin karanlığında aramayınız. Kadir Gecesinin değerini karanlıkları aydınlatan Kuran'da arayınız. Kadir Gecesini kutlamak, Kadir Gecesini hakkıyla idrak etmek, yaşamak istiyor musunuz? Öyleyse kalbinizin semasına Kuran'ı indiriniz. 14 asır önce bu gece insanlığın idrakine Kuran'ı nasıl getirdiyse, siz de kalbinizin semasına Kuran'ı indirerek Kadir Gecesini idrak ediniz." 

"KADİR GECENİZDE KADERİNİZİ YENİDEN BELİRLEYİN"

"Kadir Suresinin bize verdiği ikinci mesaj bir soruyla başlar; 'Kadir Gecesi nedir bilir misiniz?' Ve sonra Rabbimiz cevap verir; 'Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır' Bin ay, 80 yıllık bir ömürdür. Rabbimiz bu ayetle bütün insanlığa şöyle hitap etmiş oluyor; 'Ey kullarım, ey nefsine zulmeden kullarım, ey israf eden kullarım, ey haddi tecavüz eden kullarım; eğer şu ana kadar hayatınızı beyhude geçirdiyseniz, eğer şu ana kadar ömür sermayeniz boşa geçtiyse size bir ömre bedel bir gece veriyorum. Bu gece sizin sadece Kadir Geceniz değil, kader geceniz olsun. Kader gecenizde kaderinizi yeniden belirleyin. Kadir Gecesinin size getirdiği Kuran'a tabi olun, Kuran'ı kalbinize indirin ve o zaman hayatınızda yeni bir sayfa açmış olursunuz, yeni bir hayata geçmiş olursunuz." 

"KADİR GECESİNDE, YERYÜZÜNDE ŞAFAK VAKTİNE KADAR ESENLİK HAKİM OLUR"

"Kadir Suresinin bize verdiği üçüncü mesaj; Kadir Gecesinde 14 asır önce Kuran'ı getiren, daha önce Hz. Musa'ya, Hz. İsa'ya ve bütün Peygamberlere vahyi getiren Hz. Cebrail ve melekler yeryüzüne iner de inerler. Ve yeryüzünde şafak vaktine kadar esenlik hakim olur. Meleklere eşlik edecek bir maneviyat gecesi. Gökyüzüyle yeryüzünün birleştiğini ifade eden büyük bir müjde. Yüce Rabbimiz bu müjdeye nail olanlardan eylesin. Bu geceler, bu vakitler aynı zamanda dua vakitleridir. Rabbimiz, 'eğer duanız olmazsa ne işe yararsınız' buyurur. Dua, varoluşun gayelerinden birisidir. Dua, kul ile Rabbin buluşmasıdır. Cenabı Hak ülkemizi, milletimizi, İslam alemini bir an önce bizi kuşatan bütün kötülüklerden muhafaza eylesin. Yüce Rabbimiz bize Kuran'ımızı getiren Kadir Gecesiyle kadrimizi yüceltsin. İnsanlığın kadrini yüceltsin. Kadirsizlik girdabına kapılan, insana değer vermeyi unutan, yaratıcısını unutan bütün insanlara Rabbini, Rabbinin kelamını yeniden tanıyarak kadrinin yücelmesine, izzete ve şerefe kavuşmasına vesile olsun. Zilletten kurtuluş dualarından izzete varış secdelerini İslam ümmetine nasip etsin."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr