Doğuştan görme engelli olan Merve Demirdöven Hacettepe Üniversitesi'ni kazandıktan sonra Aydın'dan tayin isteyerek okulunun kütüphanesinde çalışmaya başladı. Çalışmaya başladıktan 2,5 yıl sonra ise işini aksattığı gibi gerekçeler ile işten atıldı. Zor günler yaşayan Demirdöven'in, ailesi maddi imkanları olmadığı için kızlarının kaldığı öğrenci evinin ücretini ödeyemedi. Ücretini ödemediği için ise üniversite yönetimi tarafından öğrenci evinden, yurda gönderilmek istendi. Demirdöven'in iddiasına göre olayın basına yansıması ile üniversite yönetimi, Demirdöven'in öğrenci evlerinde kalmasına ses etmedi.

Bir gece aniden güvenlik görevlileri tarafından, kapısı çalınmadan odasına girildiğini belirten Demirdöven yaşanan süreci şu sözler ile anlattı:

"Öğrenci evleri ile yurtların ücreti aynı olmasına karşın öğrenci evini boşaltmam gerektiğini, yurtlara geçebileceğimi söylediler. Bizler için bir yerden, başka bir yere taşınmak birçok şeyi yeni baştan öğrenmek anlamına geliyor. Ayrıca odama geldikleri saat çok geçti ve üslupları çok kötüydü. Yaşanan bu olay basına yansıyınca kısa bir süre rahatladım" diye konuştu.

'Haberim olmadan eşyalarım taşındı'

Sonraki süreçte ise ailesinin ödeyemediği barınma ücretlerini ödeyeceğine dair taahhüt verirse öğrenci evinde kalabileceğinin söylendiğini vurgulayan Demirdöven, "Ailem taahhütü yollayacağını söylemek için öğrenci evlerini aradığında taahhüt dahi verseniz öğrenci evlerinde kalamaz denildi. Daha sonra ise haberim olmadan eşyalarım güvenlik görevlileri tarafından toplanıp, yurda taşındı, yurdunda kantinine bırakıldı" dedi.

'Üniversitem beni mağdur etti'

Yurda gittiğinde ise ikici bir şok yaşadığını söyleyen Demirdöven, " Yurtta da kalamazsın denildi bana. Haberim olmadan eşyalarımı yurda taşıdılar. Şimdi ise yurtta da kalamazsın deniyor. Ankara'da kimsem yok. Ortada kaldım. Yaz okulunda almam gereken dersler vardı. Kalacak yerim olmadığı için gidemedim. Üniversitem beni mağdur etti" diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Yurt Müdürü Ebru Erdem ise yaşanan süreci şu sözler ile anlattı:

"Engelli öğrencilerin üniversiteyi ilk kazandıkları yıl rektör farklı biriydi. O dönemde öğrenci evleri ile öğrenci yurtlarının fiyatlarını bu öğrenciler için aynı yaptılar. Merve yurttan daha lüks olan öğrenci evine taşındı. Öğrenci evlerine uzun bir süre borcunu ödeyememiş. Yönetmelik derki 3 ay borcunu ödemeyen öğrencinin ilişiği kesilsin. Yeni gelen yönetimde bir müddet daha borcu olan öğrencileri idare etti ama sonuç olarak öğrenci evlerinden ilişikleri kesildi. Merve Demirdöven'in öğrenci evlerinde kalamayacağı, yurda geçmesi söylendi fakat Merve Demirdöven'in kayıdını yapabilmemiz için öğrenci evlerine olan borcunu ve aylık ödemelerini yapması gerekiyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr