Alman yıldız Mario Gomez'in Beşiktaş'taki kaderi belli oluyor.

Mukavelesinde, sadece Fiorentina'ya bedelsiz dönebileceği belirtilen Alman golcü, kalıp kalmayacağını 21 Nisan'a kadar kulübe bildirmesi gerekiyor. Aksi takdirde sözleşmesi otomatikman yenilenecek.

Daha önce pek çok defa, farklı mecralara yaptığı açıklamalarda Beşiktaş'ta çok mutlu olduğunu dile getiren Gomez'in Siyah-Beyazlı yönetime olumlu bir yanıt vermesi bekleniyor.

Gomez kalmak isterse Beşiktaş, Avrupa Şampiyonası'ndan önce yıldız golcüsüyle kontrat uzatma hakkına sahip olacak ve bonservisini de alacak.

Ligdeki gol sayısını 22'ye çıkaran Gomez, Euro 2016'da muhtemelen Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw'ün bir numaralı tercihi olacak.

BONSERVİSİ BİN EURO!

Alman futbolcu eğer kalırsa, Fiorentina'ya 1000 (Bin) euro bonservis bedeli ödenecek. Fakat İtalya'ya dönüp, Floransa kulübü başka bir takıma satarsa, Beşiktaş bu paranın yarısını alacak. Fiorentina örneğin sözleşmesini feshedip başka bir kulübe hülle yoluyla futbolcuyu pazarlamaya kalksa bile Beşiktaş hem futbolcudan hem de Fiorentina'dan tazminat alabilecek.
Aynı şekilde Beşiktaş, yeni sezon için uzatma hakkını kullanıp, bunun sonrasında Gomez'i satarsa, siyah-beyazlılar da İtalyan kulübüne belirli bir yüzde verecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr