Ankara’da 24 Nisan’da Amedspor ile Ankaragücü arasındaki maçta Amedspor yöneticilerinin linç edilmesi ile ilgili soruşturma kapsamında şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheli Ali Ertürk ifadesinde, beraberlik golünden sonra Amedspor taraftarının aşırı sevinerek küfrettiklerini iddia etti. Ertürk, “Maçın devamında misafir takımın oyuncuları saha içindeki hareketleri ile taraftarımızı tahrik ettiler” dedi.

Kulüp başkanının işareti

Olaylı maça ilişkin soruşturma kapsamında emniyette müşteki olarak ifade veren Amedporlu yönetici Ekrem Yeşil’in maça davet ettiği arkadaşı Mevlüt Aslan ifadesinde, “Maçın 85. dakikasında bizim takım ikinci golü attıktan sonra Ankaragücü yöneticilerinin bulunduğu kısımdan Kulüp Başkanı olarak bildiğim şahsın ayağa kalkarak eliyle işaret vermesi ile benim ön sıramda oturan Ankaragücü yöneticisi ya da taraftarı olan kilolu açık tenli 40-45 yaşlarında kirli sakallı bir şahıs ‘Eğil sana bir şey söyleyeceğim’ dedi. Ben de şahsın yanına eğildim ve bana bir şey soracak zannettim. Eşkalini verdiğim şahıs benim sol gözüme bir yumruk attı” dedi.

Başkan tekmeledi

Aslan, bu esnada protokol tribününün iyice karıştığını aktararak, “Ankaragücü Spor Kulübü yöneticiler Amedspor’un bulunduğu yerde, arkadaşları darp ediyorlardı. Ben yerdeyken Ankaragücü Kulüp Başkanı olarak bildiğim şahıs bana tekme attı ve üzerime çıktı. Bu esnada elimdeki telefonu elimden zorla aldı” dedi. Arbede esnasında Ankaragücü taraftarlarının kendilerini küfürlerle tehdit ettiğini ifade eden Aslan, Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner’den şikâyetçi olduğunu söyledi.

Suçlamalar asılsız

Şüpheli sıfatıyla ifade veren Ankaragücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner ise, Aslan’ın iddialarına karşı, “Suçlamalar tamamen asılsızdır ve iftiradır. Türkiye’nin köklü takımlarından olan Ankaragücü Spor Kulübü Başkanıyım. Bu şekilde bir şahsı darp etmem imkansızdır. Şahsın elinden cep telefonu almam gibi bir durum söz konusu değildir. Konumum itibarıylae hem kulübüme hem de kamuoyuna yakışır bir şekilde davrandım” dedi. Yiğiner ifadesinde, maç başlamadan önce stadın altındaki odalarında Amedspor Başkanı ve diğer yöneticilerle çay içip sohbet ettiklerini söyledi. Yiğiner, “Maç normal olarak başladı ve ilk yarıyı başkanı olduğum takım 1-0 önde bitirdi. Maçın 2. yarısı için tribüne çıktık. Amedspor başkanı ile birlikte yanyana oturuyorduk. Amedspor Başkanı Ali Karakaş ayağa kalktı ve bana dönerek ‘Başkanım orada olay oluyor. Bir müdahale eder misiniz’ dedi. Ben hemen protokolün sol tarafındaki arbede yaşanan yere Amedspor Başkanı ile birlikte yürümeye başladım. O esnada yanıma baktığımda Ali Karakaş’ı yanımda göremedim” dedi. Yiğiner, o sırada stadda bulunan Amedsporlu yöneticilere herhangi bir darp olayı olmasın diye elinden geleni yaptığını savundu.

‘Aşırı sevinmişler’

Şüpheli sıfatıyla ifade veren maçı protokol tribününden izleyen Ali Ertürk ise “Amedspor’un beraberlik golünden sonra misafir takım yönetici ve beraberinde olan kim olduğunu bilmediğimiz kişiler aşırı sevinç gösterileri ile beraber ‘TC’nin ortasında böyle koyarız’ diye bağırdılar. Kendi aralarında yüksek sesle ve bizi tahrik edecek seste bu tür küfürlü sözler söylemeye devam ettiler. Biz Türkiye’nin her yerinde deplasmanlara gidip maç seyrediyoruz ama kimse hakaret ve tahrik etmedi. Maçın devamı sırasında misafir takım oyuncuları saha içindeki hareketleri ile kendi taraftarımızı tahrik ettiler. Maçın son dakikalarına doğru 85. dakikada rakip takım golü attı ve gol sevinçleri ile beraber bize dönerek küfürler etmeye başladılar. Bundan sonra tribünde arbede yaşanmaya başladı. Ben kimseye vurmadım, kimseye küfür ve hakarette bulunmadım” dedi.

           Kaynak: Cumhuriyet.com.tr