ABD'nin California eyaletinin güneyinde gece geç saatlerde gökyüzünde beliren yeşil ışık topu heyecan yarattı.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Gökyüzünde bir anda beliren ve hızla düşen ışıklı cisme tanık olan ve cep telefonlarıyla görüntülemeyi başaranlar sosyal medyada ışık topuna ilişkin paylaşımlarda bulundu.

ALEV TOPU GÖRÜNÜMDE

Cisme ilişkin yapılan yorumlarda hızla hareket eden parlak ışığın alev topu görünümünde olduğu ve rahatlıkla gözlemlendiği, arkasında turuncu bir ışık bırakarak kaydığı belirtildi.

"ÜRPERTİCİ BİR TECRÜBE"

Cismin ilk anda havai fişek izlenimi yarattığını belirten ve cisim yüzünden panikleyerek trafikte kaza yapmaktan son anda kurtulan bazı tanıklar, yaşadıkları heyecana ilişkin "Gözlerimize inanamadık, ürpertici bir tecrübe." yorumunda bulundu.

68 BİLDİRİM GÖNDERİLDİ

Amerikan Meteor Topluluğu'nun olaya ilişkin 68 bildirim aldığı ve ışık topunun San Diego, Los Angeles, Orange, Riverside ve Bakersfield şehirlerinden görüldüğü rapor edildi.

'UZAY ÇÖPÜ' İHTİMALİ YÜKSEK

Los Angeles Griffith Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, cismin "uzay çöpü" olma ihtimalinin yüksek olduğu, muhtemelen ısınarak yörüngeden çıkan cismin dünyanın atmosferinde parçalanmasının bilinen bir olay olmakla birlikte nadiren gözlemlenebileceği kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr