Fenerbahçe’nin milli yıldızı Gökhan Gönül’ün A numunesinde yasaklı maddeya rastlandığı öne sürüldü. 

AMK gazetesinin haberine göre; Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Gökhan Gönül’den alınan numunede yasaklı maddeye rastlandı. 12 Şubat’taki Kasımpaşa maçında aldığı darbe ile kaburgasında kırık oluşan ve bu şekilde uzun süre devam eden Gökhan Gönül, Beşiktaş maçı öncesi İstanbul’da ağrı kesici iğne tedavisi gördü. Tedavi sonrası derbiye çıkan yıldız isim kura kendisine çıkınca idrar numunesi verdi. Köln Doping Araştırma Merkezi’nde açılan A numunesinde yasaklı madde çıktı. Bu durum Futbol Federasyonu’na da bildirildi.

2 YIL MEN

Takım doktoru Burak Kunduracıoğlu, tedavinin tüm aşamalarından haberdar olduğu ifade edilen haberde; Futbolda Dopingle Mücadele Talimatı’nda kullanılan madde, tedaviden önce Dopingle Mücadele Kurulu’na, maçtan önce de TFF’ye hazırlanacak formla bildirilmesi gereken içerikteydi. Ancak Kunduracıoğlu’nun bu bildirimi, doping kurası Gökhan Gönül’e çıkınca yaptığı iddia edildi.
Talimatname gereği Gökhan Gönül’ün iki yıl men cezası alması da, hafifletici sebeplerle ceza çıkmaması da mümkün. Bu arada Fenerbahçe cephesinden ise TFF’ye bildirimin derbiden önce yapıldığı yönünde duyum alındı.

HASAN ŞAŞ 6 AY CEZA ALMIŞTI

1998-99 sezonunda ağır bir grip geçiren Galatasaraylı Hasan Şaş, kullandığı grip ilacında bulunan uyarıcı nitelikli ‘fenilpropanolamin’ maddesi ve bu ilacı bildirimsiz kullandığı gerekçesiyle 6 ay men cezası almıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr