Beşiktaş, Fenerbahçe'den transfer ettiği Gökhan Gönül için Vodafone Arena'da bir imza tören düzenledi. 4 yıllık sözleşmeye imza atan milli oyuncu teklifin sezon içinde geldiğini itiraf etti.

İmza töreninde hazır bulunan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman şöyle konuştu:

"Gökhan Gönül'ün imza törenine hoş geldiniz. Bugün ilkler oluyor. Arena'da ilk kez basın odasındayız.Gökhan'a da söyledim, küçük güzel çocuklar görüyorum, bazıları Beşiktaşlı, bazıları başka takımlı. Kapıdan girdiği zaman Gökhan Gönül'ün Beşiktaşlı olduğunu düşünmek mutluluk verdi. Ailemize hoş geldin. Seni aramızda görmekten çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum."

"GÖKHAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ BEŞİKTAŞLIDIR"

Bizim şeklimiz var. Biz, Gökhan'ı bir başka kulüpte olduğu için almadık. Bir bölgeye iyi ve karakterli oyuncu arıyorduk. Çok mutluyum, taraftarımız mutlu, Beşiktaşlı yöneticiler mutlu. Önemli imzalar attım ama bugün heyecanlandığım özel bir günü yaşıyorum. Gökhan Gönül, Beşiktaşlı. Bakın siyah-beyaz giyinmiş. Bunlar futbolun içerisinde var. Gelenler oldu, bizden gidenler oldu

Fikret Orman'dan sonra sözü alan Gökhan Gönül'ün açıklamaları şu şekilde:

"Ülkemizde büyük takımlarda transfer çok görülmüyor. Bugün buradaysam, bu duruşumun bir göstergesi. Başkanın benim hakkımdaki sözleri gurur verici. Büyük camialarda futbol oynayıp başka büyük camiaya geçmek ülkemizde çok rastlanan bir olay değil ama bu ne ilk ne de son. Nerede bir Beşiktaşlı görsem herkes beni mutlu karşıladı. İnşallah bana yakışanı yapıp buraya layık olmaya çalışacağım.Yıllarca Fenerbahçe'de şerefimle forma giydim. Oradaki herkese, Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederim. Onurumla ve şerefimle yıllarca Fenerbahçe'de forma giydim. Oradaki tüm emekçilere ve taraftarlara teşekkür ediyorum.

"TEKLİF MİLLİ TAKIM KAMPINDA GELDİ"

Gelgitler yaşamadım. Lig devam ederken başkanım, beni takımda görmek istediğini söylemişti. Ancak resmi bir şey olmadı. Beşiktaş ilk resmi teklifini, ben Milli Takım'da olduğumda yaptı. Yurt dışından da teklifler oldu. Sözleşmem bitmeden Beşiktaş bana teklif yapmadı, ben milli takımdayken ilk teklif geldi. Kontratım bittikten sonra görüşmemiz oldu.

"OYUNCULAR EKMEK YEDİĞİ TAKIMI TUTAR"

Formasını giydiğim camiaya hizmet ilk düşündüğüm şeydir. Profesyonel oyuncular, ekmek yediği takımı tutar. Ben şuan Beşiktaş forması giyiyorum ve Beşiktaşlıyım. Şampiyonluk sözleri vermek büyük vaatlerde bulunmak bana göre doğru değil. Aslında kendimle alakalı şunu söylemek istiyorum. Evet Şampiyonluk sözleri veremem ama bugün bazı şeyleri başardığım için bugün burdayım. Beni kötü orta yaparken görebilirsiniz, pas hatası yaparken görebilirsiniz. Ama mücadele etmekten vazgeçtiğimi tek bir gün bile görmeyeceklerinin sözünü verebilirim.

"BACAĞIMDAKİ KARTAL DÖVMESİNİ 15 SENE ÖNCE YAPTIRDIM"

Gökhan Gönül taraftarların merak ettiği bacağındaki Kartal dövmesinin ne zaman yapıldığının sorulması üzerine 15 yıl önce yaptırdığını açıkladı.

(Hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr