Ve Türkiye’nin uzun süredir merakla beklediği transfer gerçekleşti. 9 yıldır Fenerbahçe forması giyen ve Sarı-Lacivertli kulüple mukavelesi biten milli takım oyuncusu Gökhan Gönül dün Beşiktaş ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Siyah-Beyazlı yönetim, dün öğleden sonra Gönül’ü tatilini geçirdiği İzmir’den özel uçakla İstanbul’a getirdi. Beşiktaşlı idareciler, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen milli futbolcu ile kulüp binasına geçti. Son detayların görüşüldüğü toplantıda Gökhan Gönül’ün menajeri Ahmet Bulut da yer aldı. 31 yaşındaki oyuncu anlaşmanın ardından sözleşmeye imza attı. Gökhan’ın Fenerbahçe’de kazandığı yıllık ücretten daha düşük bir rakama Beşiktaş’a “Evet” dediği öğrenildi. Hatırlanacağı üzere, Fenerbahçe yönetimi, Gökhan’ın biten mukavelesini uzatmamış, Sarı-Lacivertli kulüp ile milli futbolcu arasında “açıklama” krizi yaşanmıştı. Gökhan, Fenerbahçe yönetiminin kendisine sıcak yaklaşmadığından yakınırken; Fenerbahçeli yöneticiler eski kaptanlarının mali konuları ön planda tuttuğunu kaydetmişti. Bazı Avrupa kulüplerinin de Gökhan Gönül’e talip olduğu belirtilmesine karşın, 31 yaşındaki sağ bek tercihini Beşiktaş’tan yana kullandı.

 

77 numara giyecek

Beşiktaşlı yöneticiler, Gökhan Gönül’ün Siyah-Beyazlı takımda kendisiyle özdeşleşen 77 numaralı formayı giymek istediğini belirtti. Beşiktaş Kulübü’nün resmi ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazalarında kısa süre içinde Gökhan’ın 77 numaralı formalarının satışa çıkacağı bilgisi geldi.

Özel tören

Siyah-Beyazlı yöneticiler, Gökhan Gönül’e özel bir imza töreni yapma kararı aldı. Görüşlerini aldığımız Beşiktaşlı yetkililer, “Gökhan Gönül transferi konusunda özel bir imza töreni yapmak istiyoruz. Konu yönetim kurulumuzda görüşüldü ve karar alındı. Görkemli bir sözleşme töreni düzenlenecek. İmza sırasında Gökhan, Beşiktaş’ta giyeceği 77 numaralı formayı da tanıtacak” ifadelerini kullandı.

2 MİLYON AVRO İMZA PARASI

Fenerbahçe ile sözleşmesini tamamlayan ve Beşiktaş ile 3 yıllık mukavele imzalayan Gökhan Gönül’ün Siyah-Beyazlı kulüpten 2 milyon Avro imza parası alacağı öğrenildi.

Ayrıca Beşiktaş’ın Gökhan Gönül’e yıllık 1.7 milyon Avro garanti para ödeyeceği bildirildi. Gökhan’ın sözleşmesinde özel başarı bonuslarının yer aldığı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr