Gençlerbirliği OFTAŞ’tan 2007 yılında Fenerbahçe’ye transfer olmuştu Gökhan Gönül. Aralıksız 9 yıl Sarı - Lacivertli formayı sırtında taşıdı. İyi bir emekçiydi. Vucüdunda sakatlanmadık yer kalmadı. Görevini en iyi yapanlardandı. Bazen, doktorlar “oynayamazsın” deselerde o çıktı oynadı. Geçen sezon başında Şener, Bursaspor’dan transfer edildikten sonra Gökhan tedirgin oldu.

İddiaya göre, Fenerbahçe yönetimi o gün itibarıyla Şener’e, “Seneye Gökhan’ı göndereceğiz, senin yerin daha garanti olacak” şeklinde ifade kullanmışlar. Gökhan’ın sezon başı sakatlığı uzun sürünce Şener formayı kapmıştı. Hatta geldiği gün Şener şunları söylemişti: “Hangimiz iyi olursak formayı o giyer.” Aradan 2-3 ay geçti, Gökhan formayı yeniden aldı. Sona yaklaşılınca Fenerbahçe’nin iki önemli ismi Mehmet Topal ve Gökhan Gönül için çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldı.

İki futbolcunun birçok talipleri olduğu konuşulsa da Sarı - Lacivertli yönetim ne Gökhan ne de Mehmet Topal ile görüşmeye yanaşmıyordu. Yıldırım istemiyor Ali Yıldırım, Gökhan Gönül ile sözleşmeyi uzatalım demesine rağmen Başkan Aziz Yıldırım, Gökhan Gönül için “Canı isterse oynuyor, böyle futbolcu istemiyorum” diyerek ret yanıtı vermişti. Beşiktaş devreye girmişti ve Gökhan’ı almakta ısrarlıydı. Gizliden gizliye futbolcuyla görüşmelere başlanmıştı.

Bu görüşmelerin iki aydır sürekli olduğu ifade ediliyor. Gökhan Gönül yaşadığı bazı olumsuzluklara karşın yine de F.Bahçe’de kalmak için açık kapı bıraktı. Yıldız futbolcu Sarı - Lacivertlilerin menajersiz görüşelim talebine de olumlu yanıt vererek, “Menajer ücretimi kendi cebimden öderim” demiş.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr