Kayyım atanan Gülbahçesi Anaokulu'nun müdür odasında yapılan incelemede, parkelerin altında, alt kata inen bir merdiven olduğu, alt katta ise odalar arasında geçişi sağlayan kapılar olduğu iddia edildi. 'Gizli geçit' olarak nitelendirilen bu merdivenlerin, aslında depo merdiveni olduğu anlaşıldı.

Gülbahçesi Anaokulu binasının 10 yıl kadar önce Niksar 1'inci etap TOKİ Konutları Projesi kapsamında birbirine bitişik 6 dükkandan oluşan iş merkezi olarak yapıldığı belirlendi. Burada bir süre işletmeci olarak faaliyet gösteren kişi gelişmeleri şöyle anlattı:

"Üstü dükkan, bodrum katları depo olarak planlanan dükkanlardan depolara inilen merdiven bulunan iş merkezini TOKİ'den satın alan A.İ.K., esnafa kiraya verildi. Binada bir süre kahve, bilardo salonu gibi işletmeler faaliyet gösterdi. Daha sonra dükkanların tümü Gülbahçesi Anaokulu olarak kiralanınca tadilat yapıldı. Bu kapsamda, her dükkanda bulunan merdiven inişlerinin üzerleri kapatılarak, tek bir merdiven aktif hale getirildi.  Alt katta bulunan odalar arasında birbirine geçiş yapılabilmesi için de küçük kapılar eklendi. Okul müdürünün odasında, üstü parke ile kapatılan da iddia edildiği gibi 'gizli geçiş' değil, kapatılan merdivendir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr