15 Temmuz 2016 akşamı Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, cuntacılar tarafından rehin alındı.

CNN Türk'ün haberine göre, Genelkurmay personeli mesaisini bitirip çıkmıştı. Akar'ın odasının bulunduğu kata girebilecek yetkide isimler, yanlarına bazı askerleri alıp buraya geldi. Bu askerlerin arasında Akar'ın emir subayı ve özel kalemi de vardı.

Darbeci askerler Akar'ın makam odasına girdi. Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı albay silahını çekti, Akar'ın başına dayadı. Bir tümgeneral de darbe bildirisini imzalamasını istedi, "Bize katıl" dedi. Akar o anda bağırarak karşı koydu, odada boğuşma başladı. Sesler üzerine diğer komutanlar da makam odasına gelmeye başladı. Yere yatırılıp, kelepçelendiler.

Bağırarak ve boğaz boğaza mücadele bir süre daha devam etti. Bu sırada Genelkurmay Başkanı'nın boynunun kemerle sıkıldığı öğrenildi. Binadaki tüm generaller Akıncı Üssü'ne götürüldü.

Komutanlar iki ayrı operasyonla kurtarıldı.

Genelkurmay Başkanı'na doğrudan bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda da operasyon vardı. Darbecilere karşı gelebilecek etkin güç bu komutanlıktaydı. Darbeciler önce komutanı hedef aldılar. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, eşiyle birlikte seyir halindeydi. Önce iki otomobil sıkıştırdı. Koruma araçları gelirken helikopter ateş açtı.

Aynı sıralarda komutanın makamında da çatışmalar vardı. Darbe girişiminde bulunanların safındaki Tuğgeneral Semih Terzi, yanındaki 20 askerle komutanlığı ele geçirmeye çalıştı. Astsubay Başçavuş Bülent Aydın, silahını çekip, Terzi'yi alnından vurdu. Bunun üzerine darbeciler Aydın'ı orada öldürdü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr