Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki son durumu anlattı.

Özkürkçü'nün açıklamaları şu şekilde:

"TESLİM OL ÇAĞRISI"

Operasyon bölgesinde farklı saatlerde, vatandaşların zarar görmesini engellemek maksadıyla bölücü terör örgüt mensuplarına ‘teslim ol’ çağrısı yapılıyor. Yarın mahkemelerde karşımıza çıkarılır düşüncesiyle kayıt altına da alınıyor. Vatandaşların bölgeden çıkamadıkları yönünde gerçeği yansıtmayan haberler yayımlanıyor.

"YARISI TERÖRİST ÇIKTI"

Ne Cizre’de ne Silopi’de ne de şu anda Sur’da halktan beklediklerini bulamadılar. Halkımız teröriste sırtını döndü ve güvenlik kuvvetlerinin yanında yer aldı. Halkın, Sur’a yürümesi çağrıları da karşılık bulmadı. Sur’da çocukları kalkan yapan teröristler o kadar köşeye sıkıştılar ki, kendi canlarının derdine düşüp, örgütü terk etmek isteyen teröristleri kontrol edemediler. Onların ellerinde bulundurdukları sivillerin de tahliyesine engel olamadılar. Tahliye olan 45 kişinin yarısından fazlası ilk değerlendirmelere göre terör örgütü üyesi.

"NOBEL VERİLİRDİ"

Operasyonlarda gösterdiğimiz duyarlılıkla övünüyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinde ve ABD’deki yöntem uygulansaydı, operasyonlar 1 ay içerisinde tamamen bitmiş olurdu. Bu operasyonda gösterilen duyarlılığın aynısı bir Avrupa ülkesinde uygulansaydı bunu başaranlara Nobel Barış Ödülü verilirdi.

Özkürkçü' daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eğilerek selamlamasıyla ve  Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın ölümünün ardından taziye telefonu açmasıyla uzun süre konuşulmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr