MHP yönetimi, genel merkezin önüne Bahçeli’nin bozkurt yapan fotoğrafının üzerine “Oyunu bozacağız” yazılı pankartları asarken, pankartlarda kurultay tarihinin bir kez daha “10 Temmuz olduğu” vurgulandı. Ayrıca Bahçeli, kurultay sürecinde, ramazan ayı boyunca delegelerle iftar yemeklerinde bir araya gelerek, “kendine muhalefet adı veren adayların en başından bu yana MHP üzerinden bir oyun oynamaya çalıştığını” anlatacak.

Delegelerle iftarda buluşacak

Tüzük kurultayını 19 Haziran’da toplamaya çalışan muhaliflere karşı “hodri meydan” diyen ve seçimli kurultay restini çeken Bahçeli, ramazan ayını “partililerle buluşarak geçirme kararı aldı.” Buna göre Bahçeli, özellikle Ankara, İstanbul, Adana, İzmir gibi büyük illerde düzenlenecek iftar programlarına katılacak. Bu kapsamda Bahçeli, ilk olarak Ankara’da, çarşamba günü, basınla iftar yemeğinde bir araya gelecek.

Bahçeli’nin söz konusu iftar programlarında “delegelerden doğrudan destek istemeyeceğine” dikkat çekilirken, öncelikli olarak “muhaliflerin partiyi bölmeye çalıştığı ve parelel yapının ülkücü hareket üzerinde etkili olmak istediği iddialarını dile getireceğine” vurgu yapılıyor. Söz konusu iftarlarda Bahçeli’nin ayrıca, “delegelerden partinin bölünmesine izin vermemelerini isteyeceği” de ifade ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr