Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatına personel alımı için ekim ayında ilan verildi. Antrenör, ve spor eğitim uzmanı toplam 950 sözleşmeli personel alınacağı açıklandı. Bakanlıkça yapılan duyuruda; başvuru için KPSS’de 60 puan alma şartı kondu. Bu koşula ek olarak, 18 Kasım 2015’te Ankara’da sözlü sınav usulü ile giriş sınavı yapılacağı duyuruldu. Sözlü sınavda adaylara dini ve siyasi içerikli çok sayıda soru soruldu.

İşte adaylara yöneltilen bazı sorular: “Peygamber Efendimiz Miraç’a çıkarken yanındaki hayvan nedir? Peygamber Efendimiz’in üçüncü çocuğunun adı nedir? AKP’nin en yüksek oy aldığı mezra hangisidir? Kuş gribi Türkiye’de ilk nerede ortaya çıkmıştır? Kur’an-ı Kerim’in son iki süresinin adı nedir? Mevlana’nın çaldığı müzik aleti ve hocasının adı? Kur’an’da adı geçen peygamberlerin isimlerini sırala? TRT’de yayımlanan ‘7 Güzel Adam’ dizisinde adı geçen 7 Kahramanmaraşlı şairi sıralayın. 7 Haziran seçimlerinde birinci olan parti hangisidir? Mısır’ın 13. Cumhurbaşkanı kimdir? Rabia ne demektir? Namaz kılıyor musun? Kur’an okumayı biliyor musun? Peygamber Efendimiz’in sütannesinin ismi nedir?”

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu soruları sıralayıp, sınavla ilgili TBMM’ye önerge verdi. Dudu soru önergesinde, “Torpil ve iltimasa zemin hazırlayan sözlü sınavı yapan komisyon üyeleri kimlerdir?’’ diye sordu. TBMM Başkanlığı ise önergeyi iç tüzüğe aykırı bularak iade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr