Almanya'nın Köln kentinde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlediği iftara katılan Bakan Kılıç, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan ve İspanya karşısında aldığı mağlubiyetlerle ilgili değerlendirmede bulundu. Akif Çağatay Kılıç, "İşler biraz zorlaştı, dolayısıyla dua edeceğiz" dedi.

"BEKLEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMADIK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
"Maalesef Milli Takımımız istediğimiz performansı ilk iki maçta gösteremedi. Hem Hırvatistan, hem de İspanya maçında beklediğimiz o sonucu alamadık. İşler biraz zorlaştı, dolayısıyla dua edeceğiz. İnşallah futbolcu kardeşlerimiz de göğüslerindeki ay-yıldızın hakkını vererek oynayacaklar. Ondan sonra bakacağız. Avrupa Şampiyonasına gelirken birçok farklı unsur bir araya gelerek, bizim milli takımımızın Fransa'daki Avrupa Şampiyonasına gelmesine vesile oldu. Tabii ki kendi başarıları, ama bir araya gelen birçok farklı unsur var. İnşallah burada da bir çok farklı unsur bir araya gelir ve tur anlamında devam ederiz."

"KADIN BASKETBOL MİLLİ TAKIMINI TEBRİK EDİYORUM"

Rio Olimpiyatları için vize alan Türkiye Kadın Basketbol Milli Takımı'nı da tebrik eden Kılıç, "Kadın Basketbol Milli Takımımız da yine Fransa'da, ağustos ayında Rio'daki olimpiyatlara gitmek üzere vize aldı. Onları da tebrik ediyorum. İkinci kez üst üste katılıyorlar. İngiltere'de beşinci olmuşlardı. Ümit ediyorum ki Rio'da çok daha farklı bir noktaya gelebilirler. Gerçekten ortaya koydukları basketbol çok iyiydi ve ümit ediyorum ki orada ülkemizin temsilini çok iyi yapabilecekler" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr