Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), CHP Gençlik Kolları ile Gençlik Muhalefeti Eskişehir Gençlik Kültürevi'de ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında yapılan açıklamada "Ülkenin AKP ve cemaatler eliyle karanlığa doğru adım adım ilerlediği belirtilerek, "Bizler, bu ülkenin gençleri olarak eşit, özgür ve aydınlık bir gelecek için laikliği kazanmak zorundayız" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

GENÇLİK MÜCADELEYE ÇAĞIRIYOR, LAİKLİĞİ KAZANACAĞIZ!

Ülkemiz AKP ve cemaatler eliyle karanlığa doğru adım adım ilerliyor. Sermayesiyle, siyasal iktidarıyla, vakıflarıyla ve dernekleriyle toplum dinci-gerici bir saldırı altında. 'Ne istediler de vermedik' dedikleri, Gülen cemaati 15 Temmuz günü askeri darbeye kalkışırken, tırlar dolusu silah gönderdikleri, hastanelerimizde militanları tedavi edilen IŞID ise bombalı eylemleriyle bir çok sivili öldürüyor. Dindar ve kindar nesil yaratma amacıyla liseleri imam-hatipleştiren AKP, cemaatlerin ve dinci terör örgütlerinin eleman kazanması için üniversitelerde ve mahallelerde bu yapıların önünü açıyor.

Gülen cemaatinin 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek OHAL ilan eden AKP Hükümeti çıkardığı KHK'lar ve yaptığı operasyonlarla darbe uygulumalarından farksız girişimler başlattı. Aynı zamanda siyasal islam eleştiriyse Laikliğin öne çıkmasından rahatsızlık içinde olan AKP iktidarı bunu tehditkar biçimde halka gösterrnekten geri durmuyor. 24 Eylül günü Kadıköy'de "Gün Dinciliğin Saltanatına Karşı Laikliği Kazanma Günüdür" başlıklı bildirileri dağıtan Hazirancılar polis tarafından darp edilerek, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.Aralarında bir avukatın ve siyasi parti yöneticilerinin de bulunduğu grup 2 gün keyfi olarak gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Ayrıca Eskişehir'de aynı bildiriyi dağıtmak isteyen 25 Hazirancı da gözaltına alındı.

"AMASIZ FAKATSIZ LAİKLİK MÜCADELESİ, AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEDİR"

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 2. Maddesinde "Cumhuriyetin Nitelikleri" başlığı altında laiklik ilkesini vazgeçilmez bir unsur olarak belirtmektedir. 26. Maddesinde ise temel hak ve hürriyetler arasında herkesin düşüncelerini açıklama ve yayma hürriyetinin olduğunu belirtmekte ve 13.maddesinde "temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılmasını" düzenlemektedir. AKP OHAL ile azgınca saldırılarını barışın, demokrasinin, özgürlüğün ve laikliğin savunucusu akademisyenler ve öğrenciler üzerinde sürdürüyor.Akademisyenler açığa alınırken öğrenciler ise okuldan uzaklaştırılıp atılıyor. Akademi bilimsel, demokratik ve laik değerlerine yapılan bu saldırıyı akademisyeniyle öğrencisiyle göğüsleyecektir. Bu gün kavga insanlar ile ensarlar arasındadır. Örgütlü karanlığın karşında laiklik bayrağını yükseltmek gençliğin sırtlanmak zorunda olduğu bir görevdir. Amasız fakatsız Laiklik mücadelesi Aydınlık bir Türkiye için mücadeledir. Bu memleket için mücadeledir. Memleketin geleceği, aydınlık yarınların teminatı olan gençler; emekçi halkın ve akaderninin üzerine karabasan gibi çöken bu örgütlü kötülüğü yenmek için mücadeleye çağırıyor. 2013 Haziranında memleketin dört bir yanında yükselen güneş, bu karanlığı yırtacak güçtedir. O günlerde olduğu gibi özgür. laik ve demokratik Türkiye için omuz omuza mücadele etmekten başka şansımız yok.Gençlik bu mücadelede en önde ve en ağır sorumluluğun altında olacaktır.

Bizler, bu ülkenin gençleri olarak eşit. özgür ve aydınlık bir gelecek için laikliği kazanmak zorundayız!

Öncelikle Eskişehir'de, sonra bütün memlekette laikliği kazanmak için mücadele edeceğiz!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr