Fikir Kulüpleri Federasyonu ile Öğrenci Kolektifleri Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısına karşı dün Beşiktaş Kartal Heykeli'nin bulunduğu noktada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan AKP'nin birinci dereceden sorumlu olduğu vurgulanırken, "alkımız ancak “Ya Başkanlık Ya Kaos” tehditleri ile halkımızı teslim almaya çalışanların ülkemizden def edilmesi ile bu terör ve şiddet buhranından kurtulacaktır. Bunu sağlamanın tek yolu Türkiye halklarının kardeşçe yan yana gelmesi ve ortak mücadele etmesidir" ifadelerine yer verildi.

"FAİLİ KİM OLURSA OLSUN, HİÇBİR KOŞULDA KABUL EDİLEMEZ"

FKF ve Öğrenci Kolektifleri'nin yaptığı ortak açıklamanın tam metni şöyle:

10 Aralık 2016 gecesi ülkemizin son bir senesinde yaşadığı patlamalara, katliamlara, saldırılara bir yenisi daha eklendi. TAK adlı yapı tarafından üstlenilen bu saldırı açıkça halk düşmanı bir nitelik taşımaktadır. Türkiye halklarının ihtiyaç duyduğu şey halkların beraber yaşama iradesidir. Bu iradeyi zedeleyen, halklarımızı birbirine düşmanlaştırmayı hedefleyen, Türk ve Kürt halkları arasındaki duygusal bağları koparmaya yönelik bütün eylemler, faili kim olursa olsun, hiçbir koşulda kabul edilemez.

"AKP İKTİDARI ÜLKEMİZİN İÇERİSİNDE BULUNDUĞU İNSANLIK DIŞI KOŞULLARIN BİRİNCİ SORUMLUSUDUR"

Türkiye halklarının birlikteliğini ve beraberce ülkemizin geleceği üzerinde söz söyleme dirayetini hedef alan bu terör eyleminin yarattığı acıyı halkımızla paylaşıyoruz. Acılıyız ama daha fazla öfkeliyiz. Ülkemiz sokaklarında bombaların patlamadığı, ülkemizin kardeş coğrafyaların insanlarına kan kusturan cihatçı çetelerin üssü olmadığı günleri hatırlıyoruz. Ülkemizi içerisinde bulunduğu karanlığa sürükleyenleri de tanıyoruz. Her katliam sonrasında dehşet verici güvenlik zafiyetleri açığa çıkan, her katliam sonrasında halkımızın aklıya dalga geçercesine açıklamalar ile karşımıza çıkan, başkanlık uğruna ülkeyi kan gölüne çevirm almış AKP iktidarı ülkemizin içerisinde bulunduğu insanlık dışı koşulların birinci sorumlusudur. Ülkemizi bir saltanat rejimini kurmak adına Ortadoğu’daki kanlı savaş bataklığının ortasına atan, kendi politik emelleri doğrultusunda ülkemizin emekçi halklarını ölüme ve sefalete mahkum eden, hatta halkımızın ölüm ve sefaletini siyasi ve mali rant kaynağı haline getiren AKP/Saray Rejimi bu ülkenin halklarının onurlu, insanca bir hayatı yaşamasının önündeki en büyük engel haline gelmiştir. Halkımız ancak “Ya Başkanlık Ya Kaos” tehditleri ile halkımızı teslim almaya çalışanların ülkemizden def edilmesi ile bu terör ve şiddet buhranından kurtulacaktır. Bunu sağlamanın tek yolu Türkiye halklarının kardeşçe yan yana gelmesi ve ortak mücadele etmesidir. AKP/Saray Rejimi’nin Savaş sevdasının faturası bir kez daha emekçi halkımıza kesilmiştir. Bir kez daha görülüyor ki, her seferinde yaşamını yitirenler yoksuk aile çocukları olmaktadır. Bir kişinin başkanlık sevdasına, ortadoğuda savaş çığırtkanlığına feda edilecek bir tek canımız yok. Bombalara, ölümlere, katliamlara alışmıyoruz. Türkiye halklarına ve ülkemizin gençliğine baskı ve tehdit yoluyla boyun eğdirebileceklerini zannedenler büyük bir yanılgı içerisindeler. Gezi direnişini yaratmış bu ülkenin terörle sindirilmesini, emekçilerinin ve gençlerinin Sarayın çıkarları doğrultusunda sıradanlaşmış bir ölüm tehdidi ile yaşatılmalarını kabul etmiyoruz. BOMBALARA ALIŞMIYORUZ! ARTIK YETER!"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr