Suriye’deki savaş hem ülkeyi, hem de insanları, aileleri parçalıyor. Bab’ül Selam’da on binlerce Suriyeli, Türkiye’ye geçmek için beklerken, önceki gün Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Suriyeli bir anne, sınırın öte yanına gidebilmek için görevlilere yalvarıyordu. Çünkü parçalanmak üzere olan ailesi karşıdaydı.

Ragda Şibli, sabah saatlerinde kız kardeşinin hastalanan çocuğuna refakât etmek için ambulansla Kilis’e gelmişti. Çocuğun Gaziantep’e sevk edilmesinin ardından ailesinin yanına dönmek için sınır kapısındaydı. Kendisini karşıda bekleyen eşi ve biri henüz 6 aylık 4 çocuğunun yanına gitmek istiyor, ama görevlilerle anlaşamıyordu. Sonunda “uluslararası basın” devreye girdi. Üç dil arasındaki tercümeyle, sorunun sabah Türkiye’ye giriş yapan ambulansta kayıt tutulmamasından kaynaklandığı anlaşıldı. Üzerinde, hastaneden aldığı kâğıt dışında hiçbir evrak olmayan Şibli’nin ağlamaktan kızarmış gözleri, tüm bu konuşmalar sırasında merakla bakıyordu.

Ağır işleyen bürokrasi, güneş batmak üzereyken Ragda Şibli’nin derdine derman olabildi. Karşıya geçip, bebeğini emzirebilecekti. Herkesin kaçtığı yere doğru giderken, gün boyu elinden bırakmadığı torbasını sıkı sıkı tutuyordu. İçinde ailesi için aldığı 5 simit olan torbasını...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr